x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şef de stat

Şef de stat

de Adriana V. Paduraru    |    07 Mar 2008   •   00:00

Doamnelor şi domnilor, Floriiiiiiin Călineeescuuuu! Această formulă aproape “branduită” va fi din nou la modă, pentru că Florin Călinescu revine pe micile ecrane. Nu în postură de maestru de ceremonii, cum a fost în seara de Protevelion, ci ca... şef de stat.

Florin Călinescu, de la Ceauşescu la Boerescu

 

Doamnelor şi domnilor, Floriiiiiiin Călineeescuuuu! Această formulă aproape “branduită” va fi din nou la modă, pentru că Florin Călinescu revine pe micile ecrane. Nu în postură de maestru de ceremonii, cum a fost în seara de Protevelion, ci ca... şef de stat.

 

Ficţiune. Începând din 9 martie, Călinescu va fi preşedintele Boerescu în serialul “Anticamera”. Ideea proiectului a apărut “din mediul înconjurător, din faptul că suntem interesaţi de aşa ceva şi dorim să facem un produs de ficţiune”, a declarat Florin Călinescu. Astfel că serialul nu se leagă de cineva anume, nu este un film biografic, nu se referă la un preşedinte, un senator, un voievod.

“Acţiunea se întâmplă în România, numele sunt româneşti, dar vorbim despre arhetipuri – corupţie, lăcomie, prostie ş.a. cam cum era în «O scrisoare pierdută». Este un produs strict de ficţiune, care se apleacă asupra tarelor clasei politice de când s-a sistematizat ea în România, de pe la 1850 să zicem”, a adăugat vedeta Pro TV.

 

Actor-regizor-scenarist. Aşa cum ne-a obişnuit la “Chestiunea zilei”, şi în acest serial Călinescu are mai multe responsabilităţi: actor, regizor, scenarist. Nu-i de mirare, astfel, faptul că munceşte 12-14 ore pe zi. “Până şi în somn caut să visez idei pentru serial”, glumeşte actorul. Pentru că, după cum el însuşi recunoaşte, “oricât de interesantă ar fi realitatea noastră, nu produce cinema comic”. Mai mult decât atât, “nici un personaj din politica românească nu este atât de interesant pentru a fi făcut personaj de comedie”.

 

ASEMĂNĂRI ŞI DEOSEBIRI. Dacă vă gândiţi că Boerescu seamănă cu Băsescu vă înşelaţi. “Eu mai am ceva păr pe cap, preşedintele din filmul nostru are băiat, mie-mi place să mă uit la frumosul feminin cu coada ochiului”, povesteşte Călinescu despre personajul său. Şi totuşi, cum arată preşedintele Boerescu? Răspunsul vine prompt. “Ca Florin Călinescu, că asta e situaţia”.

“Aşa arată şi Nicolae Ceauşescu, la Teatrul Mic” (spectacolul “O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu – n.r.). “Cred că pot să îi joc şi pe Mihai Viteazul, şi pe Decebal şi pe Cuza, desigur, într-o anumită cheie satirică. Nu am alură de Tom Cruise sau de Mel Gibson”, recunoaşte Călinescu.

×
Subiecte în articol: calinescu vedete