x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Silvio Berlusconi: SUA au provocat Rusia prin ce au făcut în ultimul timp

Silvio Berlusconi: SUA au provocat Rusia prin ce au făcut în ultimul timp

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Noi 2008   •   00:00


Aflat în vizită în Tucia, primul ministru italian Silvio Berlusconi, a declarat că Statele Unite ale Americii au provocat Rusia, relatează RIA Novosti, citat de Mediafax.



“Vreau să vă spun sincer: suntem de părere că au existat provocări la adresa Rusiei”, a declarat premierul italian citat de agenţia Apcom. El a enumerat printre aceste provocări proiectul desfăşurării scutului antirachetă în Polonia şi Republica Cehă, recunoaşterea unilaterală a Kosovo şi accelerarea procesului de aderare a Georgiei şi Ucrainei la NATO. “Rusia a ripostat prin comentarii considerate provocatoare”, a spus Berlusconi, evocând decizia Rusiei de a trimite, în caz de nevoie, rachete Iskander în enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică, între Polonia şi Lituania. “Avem un sentiment de teamă în legătură cu posibilitatea revenirii epocii Războiului Rece, când cele două arsenale nucleare erau îndreptate unul spre celălalt”, a afirmat oficialul italian.

Silviu Berlusconi a admis că există probleme în relaţia Rusia-Occident, dar a subliniat necesitatea de a se face tot posibilul pentru evitarea revenirii la zilele Războiului Rece. El a apreciat că apropierea dintre SUA şi Rusia este unul din obiectivele principale ale politicii externe a Italiei.

×
Subiecte în articol: lumea