x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Soldaţii ruşi vor purta pantaloni scurţi pe timp de caniculă

Soldaţii ruşi vor purta pantaloni scurţi pe timp de caniculă

de Agerpres    |    08 Iul 2011   •   10:53
Soldaţii ruşi vor purta pantaloni scurţi pe timp de caniculă

Ministerul rus al Apararii a decis sa ajusteze unforma militara la conditiile meteorologice. Astfel, dupa mai multe cazuri in care mai multi soldati rusi au lesinat pe timp de canicula, ministerul a decis ca mai potrivit ar fi ca soldatii sa poarte pe temperaturi ridicate pantaloni scurti, tricouri si palarie de soare, relateaza vineri portalul Life News.

De fapt, comandantul unitatii militare va decide cand e cazul ca soldatii sa poarte piese vestimentare dupa sezon, iar pentru a evita orice incurcatura in aceasta privinta responsabilii de la Ministerul Apararii au convenit ca garderoba de vara sa fie obligatorie doar daca afara sunt mai mult de 30 de grade Celsius.

Primele seturi de imbracaminte au fost trimise deja in regiuni din sudul Rusiei si la trupele ruse dislocate in alte tari, precum Armenia, Kargazstan sau Ciad. In majoritate, articolele de imbracaminte au culoarea nisipului, dar culoarea poate sa varieze in functie de regiuni si dorintele comandantului, mergand de la verde inchis la brun-negru.

×
Subiecte în articol: Rusia armata canicula