x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sondaj: Putin a stopat dezvoltarea democraţiei

Sondaj: Putin a stopat dezvoltarea democraţiei

de Corina Andriuta    |    25 Feb 2008   •   00:00
Sondaj: Putin a stopat dezvoltarea democraţiei

10:34 • Un sondaj efectuat de The Program on International Policy Attitudes, PIPA, arată că mai mult de jumătate din populaţia statelor membre G7 apreciază negativ rolul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în dezvoltarea democraţiei în Rusia, informează lenta.ru.

Un sondaj efectuat de The Program on International Policy Attitudes, PIPA, arată că mai mult de jumătate din populaţia statelor membre G7 apreciază negativ rolul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în dezvoltarea democraţiei în Rusia, informează lenta.ru.

 

CE SPUN OAMENII? La acest sondaj, care s-a produs în decembrie 2007, au participat 16 mii de oameni, cetăţeni din 31 de ţări, inclusiv şi din Rusia. 56% din respondenţii din ţările membre ale G7 au declarat că Putin „a influienţat negativ dezvoltatea democraţiei şi respectarea drepturilor omului în Rusia”, în timp ce numai 26% au părere inversă. Doar 12% dintre ruşi au apreciat că Putin „a avut un rol negativ în dezvoltarea democraţei în Rusia”, iar 64% consideră „rolul preşedintelui rus unul pozitiv”. Rezultatul sondajului în 30 de ţări (în afară de Rusia) este de 37% pentru rolul pozitiv şi negativ, în timp ce restul nu au ştiut ce să răspundă. La întrebarea legată despre rolul lui Putin în menţinerea păcii şi a securităţii în lume, 47% din respondenţi consideră că preşedintele rus nu a contribuit cu nimic, iar 38% consideră rolul său drept unul pozitiv. Majoritatea cetăţenilor ruşi, 46%, consideră că Putin a contribuit la asigurarea stabilităţii în lume, doar 6% nefiind de acord cu această afirmaţie. 41% din respondenţii celor 30 de state consideră că Rusia nu este un partener de încredere. La întrebările despre calitatea vieţii în Rusia, în perioada 2000 - 2008, 38% au spus că s-a îmbunătăţit, iar 41% că s-a înrăutăţit. 77% dintre cetăţenii ruşi au spus că viaţa lor s-a îmbunătăţit în timpul mandatului lui Putin.

×
Subiecte în articol: magazin Rusia