x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Specialităţi americane: Burger cu carne de leu

Specialităţi americane: Burger cu carne de leu

de Corina Andriuta    |    24 Iun 2010   •   00:00

Un mic restaurant din Phoenix, Arizona, „Il Vinaio”, include în meniu burgeri cu carne de leu, informează gazeta.ru. Proprietarii au considerat că insolita apariţie culinară va fi populară în perioada desfăşurării Cupei Mondiale de Fotbal.



Acest fel de mâncare costă 21 de dolari şi a fost inclus în meniu din 23 iunie. Imediat ce au propus meniul clienţilor, patronii localului şi-au pus reprezentanţii apărătorilor animalelor în cap. Chiar şi aşa, proprietarii restaurantului susţin că „nu există motiv de îngrijorare. Specia nu este ameninţată în urma preparării acestor burgeri, leii îi creştem într-o fermă din apropiere”. Cu toate acestea, scrie sursa citată, în SUA, scandalul a luat proporţii.

Jurnaliştii de la Chicago Tribune au făcut propria investigaţie şi au descoperit că afacerea cu carne de leu este una cu o amploare mult mai mare. Astfel, şi-au dat seama că proprietarii restaurantului „Il Vinaio” au minţit când au afirmat că leii pentru sacrificiu sunt de la crescătorie de lei, în realitate ei provenind de la o măcelărie din Chicago, specializată în vânzarea de vânat!

×
Subiecte în articol: lumea