x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sunteţi programaţi la Dr House!

Sunteţi programaţi la Dr House!

de Catalina Iancu    |    05 Mar 2010   •   00:00
Sunteţi programaţi la Dr House!

Primul episod din sezonul cu numărul patru a putut fi urmărit la 4 martie, începând cu ora 23:00. Televiziunea Română a început să difuzeze "Doctor House" în 2008, în vreme ce AXN a iniţiat fenomenul House în România la sfârşitul lui 2007.

Ajuns în SUA la sezonul al şaselea, "House, M.D." a devenit unul dintre cele mai cunoscute producţii de televiziune. S-a menţinut constant între cele mai urmărite 25 de seriale, obţinând locul şapte în sezonul trei, iar audienţa sa a depăşit permanent 12 milioane de telespectatori. Este distribuit în peste 60 de ţări, are în palmares, printre altele, două Globuri de Aur şi patru Premii Emmy, plus numeroase alte distincţii.

Poveştile din culise sunt la fel de fascinante şi de pline de paradoxuri ca şi cele de pe ecran. Hugh Laurie, interpretul şarmantului Doctor House, s-a născut la Oxford, dar a studiat la Cambridge. S-a făcut remarcat în Anglia prin roluri de idiot în seria "Blackadder", dar a cucerit publicul din întreaga lume interpretându-l pe genialul şi rebelul Dr House din serialul omonim.

Se simte acasă în Los Angeles, după şase ani petrecuţi în "cetatea filmului", însă familia (soţia sa, Jo Green, şi cei trei copii) a rămas deocamdată la Londra. Şi, cu toate că telespectatoarele l-au decretat deja un sex-simbol, spiritul britanic îl face să fie destul de rezervat faţă de admiratoarele sale.

SHERLOCK HOLMES, MEDIC
A obţinut rolul principal, deşi producătorii serialului căutau "un american tipic". Şi, totuşi, accentul căpătat în timpul "tinereţii pierdute urmărind prea multe filme la televizor" i-a convins pe realizatori că englezul este cel mai potrivit dr House pe care îl pot găsi. Hugh a intrat extrem de bine în pielea nonconformistului dr House, o versiune "medicală" a lui Sherlock Holmes.

La început, Laurie nu a crezut în succesul serialului. De atunci au fost realizate peste o sută de episoade. "Aproape că l-am jucat pe House suficient de mult cât să fiu calificat eu însumi pentru a practica medicina", glumeşte actorul. Iar contractul pe care l-a semnat recent prevede realizarea a încă două sezoane. A început să se implice el însuşi în producţie şi a regizat deja un episod.

În zilele libere cântă în aşa-numita Band from TV, o formaţie care include actori din diverse seriale, care concertează în scopuri caritabile. De altfel, actorul va asigura partitura de pian pentru o piesă ce va fi inclusă pe cel mai recent album al rockerului Meat Loaf.

 

Îndrăgostit de "Oraşul îngerilor"
Hugh recunoaşte că, dacă personajul House nu l-ar fi fascinat, n-ar fi avut nici o motivaţie să continue să-l interpreteze. "Încă îmi place House foarte mult. Ştiu că e un tip cu probleme şi că nu e neapărat un om de treabă. Dar am înţeles de mult timp că un om nu trebuie neapărat să fie de treabă ca să-ţi placă, dimpotrivă, uneori nici nu-ţi plac «oamenii de treabă»." Şi, chiar dacă într-o bună zi se va despărţi de simpaticul medic, asta nu înseamnă că Laurie va reveni în Anglia natală: a decis să rămână în Los Angeles, declarându-se îndrăgostit de "oraşul îngerilor".

×
Subiecte în articol: vedete