x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tehnologie/ Blu-ray îngroapă formatul DVD

Tehnologie/ Blu-ray îngroapă formatul DVD

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Feb 2008   •   00:00
Tehnologie/ Blu-ray îngroapă formatul DVD

12:14 • Adio filmelor văzute acasă pe DVD. Acesta este mesajul pe care ni-l transmit toate marile companii, producătoare de tehnologie video. Compania japoneză Toshiba Corp a capitulat marţi în războiul DVD-urilor, renunţând la formatul HD DVD, după ce a pierdut sprijinul principalelor studiouri şi al retailerilor în faţa tehnologiei Blu-ray dezvoltată de Sony Corp.

Adio filmelor văzute acasă pe DVD. Acesta este mesajul pe care ni-l transmit toate marile companii, producătoare de tehnologie video. Compania japoneză Toshiba Corp a capitulat marţi în războiul DVD-urilor, renunţând la formatul HD DVD, după ce a pierdut sprijinul principalelor studiouri şi al retailerilor în faţa tehnologiei Blu-ray dezvoltată de Sony Corp.

O NOUĂ ERĂ. Decizia pune capăt confruntării dintre consorţiile concurente conduse de Toshiba şi Sony pentru stabilirea standardelor filmelor high-definition pe DVD, care a marcat trecerea la o nouă tehnologie în piaţa de 24 miliarde dolari a DVD-urilor pentru acasa. Toshiba, care a sperat că tehnologia HD DVD va susţine creşterea afacerii de electronice de consum, a anunţat că va începe să reducă livrările de unităţi HD DVD de redare şi de înregistrare şi că urmăreşte să închidă această afacere până la sfârşitul acestei luni. "Am evaluat cu atenţie impactul pe termen lung pe care l-ar avea continuarea aşa-numitului "război al formatelor de nouă generaţie" şi am ajuns la concluzia că această decizie va ajuta cel mai bine la dezvoltarea pieţei", a transmis directorul executiv Toshiba, Atsutoshi Nishida, într-un comunicat. Grupul producător de electronice a anunţat că va continua să asigure asistenţă pentru toţi deţinătorii de produse HD DVD, şi că evaluează în continuare în ce măsură va afecta închiderea afacerii câştigurile. Victoria tehnologiei Blu-ray evită situaţia în care consumatorii trebuie să aleagă între două formate incompatibile şi riscă să rămână cu un echivalent de secol XXI al Betamax, tehnologia video dezvoltată de Sony care a fost înlocuită de VHS în anii '80. Toshiba are acorduri încheiate cu studiouri ca Universal Pictures, Paramount Pictures şi DreamWorks Animation SKG Inc, care susţin formatul HD-DVD. Situaţia s-a întors în defavoarea HD-DVD luna trecută, după ce studioul Warner Bros, parte a trustului Time Warner Inc, a trecut la tehnologia Blu-ray. Alţi retaileri din Statele Unite au luat aceeaşi decizie, printre care Wal-Mart Stores Inc, Best Buy Co Inc compania online de închiriere video Netflix Inc. Printre susţinătorii tehnologiei Blu-ray se află 20th Century Fox, WaltDisney Co şi Lions Gate Entertainment Corp. Consola de jocuri Play Station 3, dezvoltată de Sony, suportă, de asemenea, formatul Blu-ray.

×
Subiecte în articol: magazin blu-ray