x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Trenuri - Trafic ingreunat intre Brasov si Predeal

Trenuri - Trafic ingreunat intre Brasov si Predeal

de Jurnalul National    |    05 Dec 2007   •   00:00

Circulaţia trenurilor intre Braşov şi Predeal se desfăşura in continuare cu mare dificultate din cauza crengilor sau copacilor căzuţi pe liniile de inaltă tensiune, trenurile inregistrănd, pănă la ora actuală, intărzieri de pănă la 400 de minute. • VIDEO

Circulaţia trenurilor intre Braşov şi Predeal se desfăşura in continuare cu mare dificultate din cauza crengilor sau copacilor căzuţi pe liniile de inaltă tensiune, trenurile inregistrănd, pănă la ora actuală, intărzieri de pănă la 400 de minute.

Valentin Dorobanţu, directorul departamentului Exploatare, de la CFR Călători, a declarat că la ora actuală circulaţia feroviară in zona mai sus menţionată nu este blocată, ci se circulă alternativ pe un singur fir, dar situaţia este in continuare dificilă intrucăt incă se mai rup crengi peste liniile de inaltă tensiune din cauza greutăţii zăpezii şi a văntului puternic.

Potrivit lui Dorobanţu, in intervalul 00.00 - 10.50, au avut loc aceste ruperi de copaci sau de crengi intre Predeal - Timişul de Sus din cauza căderilor de zăpadă din cursul nopţii şi a zăpezii grele, plină de apă. Circulaţia cu locomotive electrice a fost oprită in acest interval şi s-a circulat cu locomotive diesel, uneori alternativ, pe un singur fir, in porţiunile afectate de căderile de crengi sau copaci. Conform sursei citate, mai multe trenuri de călători au avut intărzieri de pănă la 400 de minute.

"Spre dimineaţă, s-a restabilit circulaţia pe un singur fir, dar incă mai cad crengi pe linia ferată in aceeaşi zonă. Insă in nici un moment nu a fost in pericol siguranţa călătorilor. Aceştia au fost informaţi despre ceea ce s-a intimplat şi au aşteptat in vagoane remedierea situaţiei. Noi avem la dispoziţie un comandament de iarnă şi s-a intervenit cu tot efectivul de personal de care dispunem şi cu şase locomotive diesel", a declarat Valentin Dorobanţu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, este posibil ca in cursul zilei de miercuri să mai existe intărzieri in mersul trenurilor din cauza vremii nefavorabile.

La ora transmiterii acestei ştiri, in zona Predeal - Tmişul de Sus continuă să ningă slab.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a informat, miercuri, că, din cauza vremii nefavorabile de noaptea trecută, mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată, provocănd, in repetate rănduri, intreruperea circulaţiei intre staţiile Predeal - Timişul de Sus şi Cămpina - Breaza Nord. Din cauza ruperii liniei de contact, intre staţiile Predeal - Timişul de Sus, traficul feroviar a fost intrerupt pe ambele fire incepănd cu ora 6.20, iar intre Cămpina şi Breaza Nord circulaţia a fost oprită pe firul I incepănd cu ora 7.03. Circulaţia a fost reluată la ora 8.25 intre Predeal-Timişul de Sus pe firul II pănă la ora 9.34 cănd, din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, traficul feroviar a fost din nou inchis. La 9.35, s-a inchis şi firul I pe distanţa Timişul de Sus - Dărste tot din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact.

Pănă la remedierea situaţiei, Compania Naţională de Căi Ferate informează că trenurile de călători care circulă intre Bucureşti şi Braşov vor ajunge la destinaţie cu intărzieri mari.

CFR SA cere scuze călătorilor şi mai informează că echipele de intervenţii lucrează de noaptea trecută pentru a indepărta copacii căzuţi şi pentru a reface linia de contact in cel mai scurt

timp.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin cauza predeal