x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultima modă la francezi: rochia din chiştoace

Ultima modă la francezi: rochia din chiştoace

11 Mai 2011   •   16:56
Ultima modă la francezi: rochia din chiştoace

Deşi marile case de modă pariziene nu au nici o legătură cu creaţia de cavre vorbim, ele ar putea aprecia demersul făcut de o franţuzoaică pentru  atrage atenţia asupra reciclării şi păstrării curăţeniei. Flore Garcia Bour, în vârstă de 22 de ani, a strâns timp de 20 de zile sute de chiştoace de pe străzile Parisului, din care a confecţionat o rochie am putea spune cel puţin neobişnuită. 

Creatoarea spune că nu încearcă să îi facă pe oameni să se lase de fumat, ci vrea doar să le influenţeze comportamentul, atenţionându-i astfel să nu mai lase deşeuri pe străzi. „Întotdeauna am fost revoltată de numărul imens de chiştoace pe care îl lasă oamenii pe străzi, când ar fi atât de simplu să îşi schimbe obiceiul şi să le arunce la un coş de gunoi” a declarat Bour pentru AFP. „Sper ca rochia şocheze fumătorii şi să aibă un rol în conştientizarea răului pe care îl fac, deoarece mucurile de ţigară au timp de degradare cuprins între 18 luni şi 12 ani, în cel mai rău caz”, a mai adăugat creatoarea.

Dacă primul lucru la care vă gândeaţi este mirosul rochiei, Bour explică şi că avut grijă totuşi să trateze chimic mucurile de ţigară pe care le-a strâns în borcane. Ea speră să termine rochia pe data de 15 mai. (foto:lemegotdefi.com)

×
Subiecte în articol: tigari rochie creatie protecţia mediului