x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un amfibian orb, care își îngroapă capul în nisip, a fost numit după Donald Trump

Un amfibian orb, care își îngroapă capul în nisip, a fost numit după Donald Trump

19 Dec 2018   •   09:53
Un amfibian orb, care își îngroapă capul în nisip, a fost numit după Donald Trump
Sursa foto: Captură video

 Un amfibien orb, care obișnuiește să își îngroape capul cu nisip, a fost numit după Donald Trump, ca răspuns la comentariile sale privind schimbările climatice, scrie BBC.

Amfibianul Dermophis donaldtrumpi, descoperit în Panama, a fost numit de o companie care a licitat suma de 25.000 de dolari pentru a se bucura de acest privilegiu. Compania spune că vrea să atragă atenția asupra schimbărilor climatice.

„Dermophis donaldtrumpi este în mod deosebit susceptibil în privința impactului schimbărilor climatice și, prin urmare, este în pericol de dispariție ca un rezultat direct al politicilor sale privind schimbările climatice.”, a spus cofondatorul EnviroBuild, Aidan Bell.

Acest tip de amfibian este mic și orb și trăiește, în mod deosebit, sub pământ, iar comportamentul său l-a făcut pe Aidan Bell să îl compare cu Donald Trump.

”Își îngroapă capul în nisip, iar acest lucru îl ajută pe Donald Trump să evite consecințele științifice ale schimbărilor climatice.”, a mai scris Aidan Bell.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii sunt principalii vinovați pentru schimbările climatice. Pe de altă parte, Donald Trump, a cărei administrație a adoptat o agendă în favoarea combutibililor fosili, i-a acuzat pe oamenii de știință că au o „agendă politică”.

”Nu cred că sunt produse de om.”, a spus acesta într-un interviu pentru CBS, în octombrie. „Nu neg schimbările climatice, dar temperaturile pot merge înapoi, la fel de bine.”, a adăugat Donald Trump, fără să ofere nicio dovadă.

Luna trecută, Donald Trump a pus sub semnul întrebării chiar și un raport al propriului guvern, care a descoperit că schimbările climatice vor costa SUA sute de miliarde de dolari anul și vor avea efecte grave asupra sănătății. „Nu cred.”, a fost răspunsul lui Trump.

Mai mult, după ce a preluat conducerea, Donald Trump a anunțat că SUA se va retrage din acordul climatic de la Paris. Justificarea sa a fost aceea că a fost ales pentru cetățenii din SUA, nu din Paris și că acel acord dezavantajează afacerile și muncitorii din SUA.

×
Subiecte în articol: donald trump amfibian