x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un nou site de descărcat filme, realizat de Partidul Piraţilor din Cehia

Un nou site de descărcat filme, realizat de Partidul Piraţilor din Cehia

16 Aug 2011   •   16:06
Un nou site de descărcat filme, realizat de Partidul Piraţilor din Cehia

Tipnafilm.cz, un site care furnizeaza linkuri catre site-uri de unde pot fi descarcate filme sau muzica, a fost lansat de Partidul Piratilor din Cehia, care a profitat de legislatia confuza privitoare la drepturile de autor din aceasta tara.

Site-ul a fost lansat drept raspuns la arestarea unui adolescent ceh, care a creat un site similar.
De cand site-ul a intrat in folosinta, acesta a fost accesat de peste 100.000 de oameni, facand Partidul Piratilor sa afirme ca lumea le sustine cauza.

Daca site-ul va fi lasat in pace, Partidul Piratilor sustine ca va merge mai departe si va incerca sa legalizeze descarcarea gratuita a filmelor in toata Europa.

'Nu vreau sa stau la coada intr-un magazin de DVD-uri, care oricum, e deschis doar pana la ora 18.00. Daca ma decid sa vad un film la ora 20.00 si este disponibil prin doar trei click-uri, de ce sa nu il vad', a declarat vicepresedintele partidului, Mikulas Ferjencik.

Momentan, a copia un program pentru uz propriu sau a descarca un film nu este ilegal in Cehia. Este ilegal, insa, sa distribui un astfel de produs care este protejat prin copyright.

Partidul Piratilor din Cehia spune ca pana acum nicio autoritate a statului nu le-a cerut sa inchida site-ul. Chiar si asa, formatiunea a apelat deja la serviciile unei echipe de avocati, care sa-i reprezinte in cazul in care vor fi sanctionati in instanta.

×
Subiecte în articol: site torente torente partidul piratilor