x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Viktor Burobin: Viktor Bout trebuie judecat în Rusia

Viktor Burobin: Viktor Bout trebuie judecat în Rusia

de Corina Andriuta    |    07 Mar 2008   •   00:00
Viktor Burobin: Viktor Bout trebuie judecat în Rusia

13:36 • Avocatul lui Viktor Bout, traficantul de arme rus arestat joi la Bangkok, a cerut vineri trimiterea clientului său în Rusia. Conform radio Ecoul Moscovei, citat de lenta.ru, avocatul a afirmat de asemenea că „Parchetul rus nu are reproşuri de făcut clientului său”.

Avocatul lui Viktor Bout, traficantul de arme rus arestat joi la Bangkok, a cerut vineri trimiterea clientului său în Rusia. Conform radio Ecoul Moscovei, citat de lenta.ru, avocatul a afirmat de asemenea că „Parchetul rus nu are reproşuri de făcut clientului său”.

RUSIA ÎL APĂRĂ. În urma arestării lui Viktor Bout, avocatul Viktorin Burobin – care îl reprezintă pe traficant, pune toată scena în spatele unei înşelătorii: "Un cetăţean rus a fost arestat în urma unei înşelătorii, pe un teritoriu străin şi în urma unei cereri americane. Este inacceptabil. Vom insista să fie trimis în Rusia. Bout mi s-a adresat în 2002, când a fost acuzat pentru prima oară în presa americană şi belgiană că vinde arme încălcând embargouri ONU. Am documente de la Parchetul general, FSB care dovedesc că Rusia nu are niciun reproş să-i facă lui Bout. Parchetul "nu a primit niciun document de la Statele Unite, nici de la Belgia", a adăugat avocatul.

PRINS ÎN FAPT. Bout, supranumit "negustorul morţii", a fost arestat joi în Thailanda în urma unei operaţiuni internaţionale la care ar fi participat şi autorităţile judiciare române. Acuzat de trafic de arme în Africa, America de Sud şi Afganista, Bout a fost victima unei capcane întinse de agenţia americană antidrog (DEA). Un complice al său, Andrew Smulian, a venit în România şi a negociat vânzarea de arme cu doi membri ai gherilei marxiste columbiene FARC, care erau în realitate agenţi DEA. În cadrul întâlnirilor din România s-a stabilit ca Bout să meargă în Thailanda în 6 martie pentru a finaliza tranzacţia. El a fost arestat joi la un hotel de lux din Bangkok, în timp ce Smulian este căutat în continuare.

×
Subiecte în articol: magazin bout