x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vladimir Putin: Gazprom este garantul stabilităţii energetice mondiale

Vladimir Putin: Gazprom este garantul stabilităţii energetice mondiale

de Corina Andriuta    |    11 Feb 2008   •   00:00
Vladimir Putin: Gazprom este garantul stabilităţii energetice mondiale

13:05 • Aniversarea a 15 ani de existenţă, ai concernului energetic public Gazprom, l-a făcut pe preşedintele Vladimir Putin să se întreacă în laude la adresa acestei companii. „Gazprom este unul dintre garanţii stabilităţii energetice mondiale”, a spus Putin, citat de rian.ru.

Aniversarea a 15 ani de existenţă, ai concernului energetic public Gazprom, l-a făcut pe preşedintele Vladimir Putin să se întreacă în laude la adresa acestei companii. „Gazprom este unul dintre garanţii stabilităţii energetice mondiale”, a spus Putin, citat de rian.ru.

GIGANTUL. Preşedintele salută, într-un comunicat al Kremlinului, o echipă care a ştiut să dea Gazpromului "o poziţie dominantă pe piaţa mondială". Gazprom este moştenitorul Ministerului Industriei Gazului din fosta URSS şi a fost botezat Gazprom în 1989, iar în 17 februarie 1993 a devenit prin decret societate de stat pe acţiuni. Controlat în proporţie de 50,002% de stat, Gazprom este în prezent cotat la Bursă pentru o valoare de circa 300 de miliarde de dolari, adică una dintre cele mai mari valori din lume, şi are 430.000 de angajaţi. Kremlinul a făcut din Gazprom una dintre principalele sale arme în materie de politică externă, aşa cum au dovedit "războaiele gazului" dintre Rusia şi unii dintre vecinii săi, precum Ucraina şi Belarus în ultimii ani. Rusia neagă acest lucru şi insistă că livrările sale către străinătate sunt fiabile.Gazprom îşi va sărbători luni seară aniversarea cu un mare concert la care vor cânta Deep Purple şi Tina Turner, într-unul dintre palatele Kremlinului. Dmitri Medvedev, preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazprom şi favoritul absolut la alegerile din 2 martie, va fi prezent.

×
Subiecte în articol: magazin gazprom