x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Voislav Koştuniţa: Cerem SUA să anuleze decizia de a recunoaşte Kosovo

Voislav Koştuniţa: Cerem SUA să anuleze decizia de a recunoaşte Kosovo

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Feb 2008   •   00:00
Voislav Koştuniţa: Cerem SUA să anuleze decizia de a recunoaşte Kosovo

10:42 • Premierul sârb Voislav Koştuniţa a declarat la sfârşitul săptămânii că Statele Unite trebuie să anuleze decizia prin care a recunoscut independenţa Kosovo pentru a restabili autoritatea normelor internaţionale, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

Premierul sârb Voislav Koştuniţa a declarat la sfârşitul săptămânii că Statele Unite trebuie să anuleze decizia prin care a recunoscut independenţa Kosovo pentru a restabili autoritatea normelor internaţionale, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

APEL. Koştuniţa a subliniat că Washingtonul este acum responsabil să "readucă lucrurile la starea iniţială" prin confirmarea rezoluţiei 1.244 a ONU. "Statele Unite trebuie să anuleze decizia de recunoaştere a unui stat fals pe teritoriul Serbiei şi să creeze condiţii astfel încât Consiliul de Securitate al ONU să confirme validitatea rezoluţiei 1.244 care garantează suveranitatea şi integritatea teritorială a Serbiei.Acesta este modul optim de restabilire a principiilor fundamentale a legislaţiei internaţionale şi a Cartei ONU în regiunea Balcanilor", a adăugat premierul. Koştuniţa a subliniat că Washingtonul este acum responsabil să "readucă lucrurile la starea iniţială" prin confirmarea rezoluţiei 1.244 a ONU. Altfel, continuarea politicii de forţă nu va face altceva decât să adâncească această criză care subminează baza ordinii întregii lumi şi ameninţă pacea şi stabilitatea, nu doar în Balcani". Premierul a exprimat, de asemenea, recunoştinţa Guvernului de la Belgrad faţă de statele care nu au recunoscut independenţa Kosovo. "Toate aceste ţări apără astfel pacea, stabilitatea şi libertatea, cele mai importante valori din lumea modernă", a subliniat Koştuniţa. El urmează să se întâlnească luni la Belgrad cu posibilul succesor al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev. Consilierul lui Koştuniţa, Branislav Ristivojevici, a declarat pentru agenţia Beta că Statele Unite ar trebui să revină asupra deciziei de recunoaştere a independenţei Kosovo pentru a "evita producerea unor pagube şi mai mari regiunii şi comunităţii internaţionale".

×
Subiecte în articol: magazin koştuniţa ko