x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Home Iordănescu: Jucătorii au făcut greşeli nepermise, au intrat relaxaţi şi au făcut cadou trei goluri

Iordănescu: Jucătorii au făcut greşeli nepermise, au intrat relaxaţi şi au făcut cadou trei goluri

30 Mai 2016   •   07:38
Iordănescu: Jucătorii au făcut greşeli nepermise, au intrat relaxaţi şi au făcut cadou trei goluri
Sursa foto: frf.ro

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, duminică seara, după înfrângerea suferită de România în amicalul cu Ucraina (scor 3-4), că jucătorii echipei naționale au făcut greșeli nepermise, făcând cadou trei goluri adversarilor.

'A fost o primă repriză foarte bună, în care am controlat în mare parte jocul și am marcat. Poate dacă nu era acea greșeală din finalul primei reprize în care am fost egalați... Dar toate celelalte goluri primite provin din greșeli individuale nepermise. Repriza a doua a fost una care efectiv ne-a scăpat de sub control, cel puțin în prima sa parte. Una cu foarte multe greșeli individuale și cu trei goluri primite făcute cadou adversarului, lucru care, din punct de vedere psihologic ne-a pus la pământ. În final am reușit să mai marcăm 2 goluri, dar insuficient. Trebuie să învățăm din aceste greșeli. Sunt nepermise pentru jucători cu mare experiență. Au intrat relaxați în repriza a doua, crezând că jocul este la discreția lor', a declarat Iordănescu la postul Digi Sport.

Întrebat dacă faptul că nu joacă la echipa de club și-a pus amprenta asupra evoluției lui Vlad Chiricheș, Iordănescu a răspuns: 'Sunt mulți jucători care nu au ritm, care au avut probleme la echipele lor. Mă refer și la Torje, și la Maxim, sunt o sumedenie de jucători care nu au jocuri în picioare. E greu să îi aduci la același nivel când ei s-au prezentat la cantonament în etape'.

Iordănescu a menționat că nu este supărat neapărat pentru înfrângere, cât pentru greșelile făcute de jucătorii săi. 'Sunt supărat pe greșelile individuale din repriza a doua. Partea finală a fost bună, dar rămân cu acele 15-20 de minute din repriza a doua cu acele greșeli nepermise. Noi ne-am făcut socotelile. Știm unde suntem, dar pentru jucători, pentru fani, ar fi fost foarte bine să menținem această perioadă de invincibilitate. Ajunsesem la 15 meciuri fără înfrângere, aveam un an și ceva de la ultimul eșec. Sigur avem de învățat din această înfrângere', a menționat Iordănescu.

Selecționerul Anghel Iordănescu a adăugat că lotul de 23 de jucători pentru Campionatul European îl va anunța la 31 mai.

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Ucrainei cu scorul de 4-3 (1-1), duminică seara, pe Stadionul Olimpic din Torino, într-un meci de pregătire pentru EURO 2016.

Gabriel Torje (23), Denis Alibec (75) și Nicolae Stanciu (85) au înscris pentru România, iar Roman Zozulia (44), Aleksandr Zincenko (49), Evgheni Konoplianka (55) și Andrei Iarmolenko (59) au punctat pentru Ucraina.

România, care va juca la EURO 2016 contra Franței (10 iunie), Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie), va mai disputa un meci de pregătire pentru turneul final din Franța, pe 3 iunie, la București, cu Georgia. Până atunci, pe 31 mai, selecționerul Iordănescu trebuie să anunțe lotul definitiv de 23 de jucători, ceea ce înseamnă să renunțe la cinci fotbaliști din lotul convocat pentru turneul din Italia și pentru partida cu Georgia.

×
Subiecte în articol: anghel iordanescu