x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Musk lansează Xmail împotriva Gmail. Indiciu de pe rețelele de socializare: "Se apropie”

Musk lansează Xmail împotriva Gmail. Indiciu de pe rețelele de socializare: "Se apropie”

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2024   •   11:15
Musk lansează Xmail împotriva Gmail. Indiciu de pe rețelele de socializare: "Se apropie”
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a stârnit din nou curiozitatea lumii online cu o postare enigmatică pe Twitter. Răspunzând la un mesaj care menționa o posibilă închidere a Gmail, Musk a anunțat simplu: "It's coming".

Scurta declarație a declanșat speculații intense cu privire la lansarea unui nou serviciu de e-mail, Xmail, sub umbrela platformei X.

Elon Musk nu a făcut niciodată un secret din faptul că vrea să transforme X într-o "aplicație pentru orice". Modelul de la care s-ar inspira e WeChat-ul chinezesc, dar fără a-și stabili limite.

Totul a pornit de la o glumă care a circulat în mediul online, potrivit căreia Google ar fi pe punctul de a închide popularul său serviciu de e-mail Gmail, lăsând astfel peste 1,8 miliarde de utilizatori la nivel global fără căsuțe de mesaje.

"Când o să facem XMail?", a scris un inginer informatician care lucrează la X. Câteva ore mai târziu, a venit răspunsul lui Musk: "It's coming".

Sunt două scenarii posibile:

Xmail exclusiv pentru X: Serviciul ar fi accesibil doar abonaților platformei X, integrându-se în sistemul existent.

Aplicație separată: Xmail ar fi lansat ca o aplicație independentă, disponibilă pe smartphone-uri, tablete și computere, cu acces și prin browser.

Se pare că prioritatea actuală a echipei X este implementarea unui sistem de tranzacții similar cu PayPal sau WeChat, permițând schimbul de bani și plățile online. Încă din octombrie anul trecut, după cum a dezvăluit The Verge, Musk le-a declarat angajaților: "Nu veți mai avea nevoie de un cont bancar", așteptându-se să facă operațională această funcție inovatoare încă "până la sfârșitul anului 2024".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Elon Musk gmail