x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă 9 scenarii pentru sfarsitul lumii

9 scenarii pentru sfarsitul lumii

de IncomeMagazine    |    10 Dec 2012   •   11:47
9 scenarii pentru sfarsitul lumii
Sursa foto: Zoonar RF/Getty Images/Zoonar RF
Aproape oricine stie ca Apocalipsa va veni anul acesta, iar intreaga poveste tinde sa degenereze intr-o adevarata isterie. Si asta in conditiile in care ipoteza apropierii sfarsitului lumii a fost dezmintita categoric de specialisti. Dar degeaba. Au fost inventate multe scenarii pe aceasta tema, devenita unul dintre principalele subiecte dezbatute de presa si televiziuni, de cercetatori, istorici sau de oamenii simpli. Iata cele mai populare dintre aceste scenarii.

1. Ciocnirea cu un asteroid gigant. Daca s-ar intampla asa ceva, viata pe pamant ar dispare cu adevarat. Din fericire, acest lucru este imposibil. Si iata de ce. Cele mai moderne aparaturi de supraveghere a spatiului cosmic, vezi telescoapele de mare putere, pot descoperi orice obiect care ar putea reprezenta un pericol pentru Terra la distanta de sute de ani lumina. Iar pentru a putea intra in coliziune cu Pamantul, un asteroid trebuie sa se afla in sistemul solar. Un spatiu care este insa scanat in permanenta. Prin urmare, astronomii pot observa orice amenintare cu cativa ani inainte ca acesta sa apara la o distanta periculoasa de Planeta albastra. Deocamdata, nici un astronom din lume nu a tras semnalul de alarma.

2. Eruptia sau explozia unui vulcan. Se ridica o intrebare. Zilnic cate un vulcan se trezeste si arunca lava, fara consecinte dramatice. Scenariul se refera insa la explozia unui vulcan in stare sa provoace un enorm nor de praf si cenusa, invaluind Terra si blocand lumina solara. S-ar produce asa numita „iarna nucleara”. Dar pentru asta este respectiva eruptie trebuie sa fie de o asemenea putere, incat sa poata ridica spre cer 30.000 de tone de fum si cenusa vulcanice. Avand in vedere densitatea substantei vulcanice, pentru ca Pamantul sa fie „aruncat” in intuneric ar fi nevoie de 23.000 de metri cubi de cenusa vulcanica. Ceea ce, practic, este imposibil. Oricum, tehnologiile moderne pot spulbera cenusa inainte ca planeta sa inghete.

Citeste AICI si celelalte scenarii despre sfarsitul lumii

Citeste si
Scandal in SUA: Regele Gangnam Style se scuza. Vezi de ce
Sfaturi de supravieţuire în caz de Apocalipsă, propuse de câteva instituţii britanice
NASA spune adevarul despre SFARSITUL LUMII




×
Subiecte în articol: sfarsitul lumii scenariu apocalipsa