x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă A descifrat MISTERUL celebrelor linii Nazca din Peru, după 5 ani de cercetări! Ce a descoperit un om de ştiinţă britanic (VIDEO)

A descifrat MISTERUL celebrelor linii Nazca din Peru, după 5 ani de cercetări! Ce a descoperit un om de ştiinţă britanic (VIDEO)

21 Apr 2015   •   12:39
A descifrat MISTERUL celebrelor linii Nazca din Peru, după 5 ani de cercetări! Ce a descoperit un om de ştiinţă britanic (VIDEO)

Profesorul Clive Ruggles, de la Universitatea din Leicester, crede că liniile Nazca, vechi de 1.500 de ani, sunt de fapt un labirint, o complicată cale spirituală. Deşi văzute din avion desenele au forma unor animale, Clive crede că ele nu au fost concepute să fie privite, ci parcurse pe jos, în cadrul unui ritual iniţiatic.

În timpul celor cinci ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au parcurs "la picior" 1.500 de kilometri de deşert din sudul Perului, analizând liniile create de cultura Nazca între anii 100 i.Hr.-700 d.Hr. Profesorul Ruggles spune că şi-a dat seama de existenţa labirintului încă din anul 1984, însă la început nu ştia ce scop avea acesta.

Liniile Nazca din Peru au fost observate pentru prima data de arheologul Toribio Mejia Xesspe, in anul 1927, in timp ce se plimba pe dealurile din jur. In ciuda unei credinte larg raspandite, acest desene nu se vad numai din avion, ci si de pe dealurile din jur.

Primii care le-au cercetat cu interes au fost arheologii Paul Kosok si Maria Reiche. Ei au sustinut ca desenele indicau oamenilor din trecut locul de unde rasar Soarele si stele.
Liniile au fost trasate cu ajutorul unor bete, apoi un mic strat de sol a fost inlaturat, realizandu-se astfel o adancime a liniilor de 10-15 cm.


×