x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Al doilea meteorit cel mai mare din lume a fost descoperit în Argentina

Al doilea meteorit cel mai mare din lume a fost descoperit în Argentina

13 Sep 2016   •   17:30
Al doilea meteorit cel mai mare din lume a fost descoperit în Argentina

O echipă de cercetători de la Asociaţia de Astronomie din provincia Chaco, din nordul Argentinei, a descoperit un meteorit, care potrivit primelor măsurători cântăreşte 30 de tone, astfel încât ar putea fi al doilea cel mai mare din lume, relatează EFE. 

Descoperirea a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în apropiere de localitatea Gancedo, înt-o zonă denumită Campo de Cielo, unde în urmă cu circa 4.000 de ani a avut loc o ploaie de asteroizi metalici. 

Mario Vesconi, preşedintele asociaţiei, a declarat pentru EFE că este surprins de dimensiunea fragmentului descoperit ce depăşeşte aşteptările investigaţiilor care au fost realizate în zonă în ultimele luni. 

Provincia Chaco este locul în care au fost găsiţi doi dintre cei trei meteoriţi cei mai mari din lume, totuşi cele două fragmente sunt mult mai mici decât meteoritul Hoba, descoperit în Namibia, care depăşeşte 66 de tone. 

Potrivit Asociaţiei de Astronomie din Chaco, până în prezent au fost recuperaţi doar 35 % dintre meteoriţii căzuţi în această zonă acum 4.000 de ani, dintre care o mare parte se găsesc în provincia învecinată, Santiago del Estero. 

Mario Vesconi a cerut guvernului ajutor pentru ca şi această provincie să înceapă cercetările pe teren pentru a se putea completa recuperarea acestor fragmentele milenare de corpuri cereşti.AGERPRES

×
Subiecte în articol: meteorit chaco argentina