x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Bill Gates promovează carnea falsă: aceste produse vor fi „în cele din urmă” „foarte bune”

Bill Gates promovează carnea falsă: aceste produse vor fi „în cele din urmă” „foarte bune”

de Andreea Tiron    |    15 Ian 2023   •   14:40
Bill Gates promovează carnea falsă: aceste produse vor fi „în cele din urmă” „foarte bune”
Sursa foto: Hepta

Cofondatorul Microsoft devenit filantrop, miliardarul Bill Gates, a spus că produsele din carne falsă vor fi în cele din urmă o opțiune „foarte bună” pentru consumatori, chiar dacă ponderea acestui tip de produs pe piața este deocamdată mică.

„Cred că în cele din urmă aceste produse vor fi foarte bune, chiar dacă ponderea lor este mică astăzi”, a spus Gates într-un forum Reddit cu privire la o întrebare legată de abordarea crizei climatice, transmite CNBC.

Gates a spus că inovații precum Beyond Meat și Impossible Foods, care sunt opțiuni alimentare pe bază de plante, care variază de la burger la alternative de nugget de pui, și compania de tehnologie alimentară, Upside Foods, care preia celule animale pentru a crește apoi carnea într-un mediu de laborator, sunt pași cruciali pentru reducerea consumului de animale.

Activistul pentru schimbările climatice a menționat și abordări mai tradiționale pentru evitarea cărnii, cum ar fi vegetarianismul, despre care a spus că „este grozav”, dar a remarcat că majoritatea oamenilor nu vor alege să elimine carnea din dieta lor.

„Nu cred că majoritatea oamenilor vor face asta”, a spus el, menționând că produsele alternative din carne sunt opțiuni necesare pentru a reduce, într-un final, consumul de carne.

Gates crede că „încă putem evita un rezultat teribil” pentru planetă

Studiile variază când vine vorba de efectul pe care agricultura animală îl are asupra emisiilor de gaze cu efect de seră, cu estimări variind de la aproximativ 10 până la 20 la sută din emisiile globale, deși majoritatea studiilor o menționează drept principalul contributor la schimbările climatice.

„Ritmul de inovare a acelerat și asta este important, chiar dacă nu vom atinge țintele actuale (N.R. – ale Acordului de la Paris din 2015) sau nu vom evita să trecem de 1,5 [grade Celsius]”, a spus Gates ca răspuns la o întrebare despre cât de adecvat răspunde lumea la încălzirea globală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×