x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Copacii liderilor

Copacii liderilor

25 Oct 2007   •   00:00

O organizaţie non-profit din Statele Unite a avut o idee genială prin care să capteze interesul americanilor pentru istoria ţării lor. Astfel că ONG-ul a inceput să cloneze arbori sădiţi de patru foşti preşedinţi ai SUA sau aflaţi pe moşiile acestora, informează AP.

O organizaţie non-profit din Statele Unite a avut o idee genială prin care să capteze interesul americanilor pentru istoria ţării lor. Astfel că ONG-ul a inceput să cloneze arbori sădiţi de patru foşti preşedinţi ai SUA sau aflaţi pe moşiile acestora, informează AP. Nu departe de Grădina Botanică din Missouri "s-a născut" un fag clonat după exemplarele pe care le deţinea Teddy Roosevelt la reşedinţa sa din Long Island (New York). Fagul "s-a intălnit" acolo cu un frasin, o replică genetică a celor de pe proprietatea lui George Washington din Mount Vernon. Lor li se vor alătura alţi doi arbori falnici clonaţi după exemplare din grădinile lui Thomas Jefferson şi Abraham Lincoln. Cei patru copaci vor deveni "străjerii" sculpturilor gigant ale celor patru preşedinţi de pe Muntele Rushmore.

GAURA DE OZON S-A MICŞORAT

Gaura de ozon situată deasupra Antarcticii s-a micşorat cu 16%, ajungănd astfel la limitele sale normale, au anunţat oamenii de ştiinţă NASA. Potrivit acestora, in luna septembrie a anului curent, gaura de ozon era de aproximativ 9,7 milioane de kilometri pătraţi, cu 1,8 milioane mai mică decăt in aceeaşi perioadă a anului trecut. Experţii de la NASA susţin că această descreştere se datorează temperaturilor mai ridicate, dar şi furtunilor care s-au abătut in cursul acestui an deasupra Pămăntului.

GENETICA, MĂNĂ IN MĂNĂ CU SECURITATEA NAŢIONALĂ

Biocarburanţii contribuie pozitiv la apărarea Statelor Unite, este de părere James Woolsey (foto), fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii. El a amintit că printre cauzele care duc la creşterea preţului petrolului se află atacurile teroriste, care ridică la aproximativ 200 de dolari preţul unui baril.

CLĂTITE CU VEVERIŢĂ

La restaurantul unui hotel din nord-vestul Marii Britanii, se servesc clătite umplute cu carne de veveriţă sură. Carnea este preparată cu mare devotament de bucătarul-şef Marc Sanders, bucuros nevoie-mare că autorităţile locale incurajează vănătoarea de veveriţe gri, care ameninţă de ani de zile habitatele celor brune.

RECOMANDĂRI PENTRU SUPERMARKETURILE BRITANICE

Consiliul Naţional al Consumatorilor din Marea Britanie recomandă supermarketurilor britanice să ia o serie de măsuri pentru a deveni "mai prietenoase" cu mediul: să promoveze mai mult fructele şi legumele de sezon cultivate in Marea Britanie; să investească in becurile eficiente energetic; să folosească mai multe materiale reciclabile pentru ambalare produselor; să-şi stabilească strategii pentru creşterea vănzărilor la produsele organice şi să comercializeze mai mult peşte provenit din surse durabile.

×
Subiecte în articol: eco