x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperirea fascinantă făcută de arheologi sub reşedinţa împăratului roman Hadrian

Descoperirea fascinantă făcută de arheologi sub reşedinţa împăratului roman Hadrian

10 Sep 2013   •   12:49
Descoperirea fascinantă făcută de arheologi sub reşedinţa împăratului roman Hadrian
O echipă de arheologi amatori a descoperit o reţea extinsă de tuneluri sub vila din Tivoli care a aparţinut împăratului roman Hadrian. Pasajele subterane au fost utilizate, cel mai probabil, de sclavi şi comercianţi pentru a asigura funcţionarea clădirii fără a atrage atenţia locuitorilor, informează Huffington Post.

Marina De Franceschini, unul dintre arheologii care au coordonat săpăturile şi care lucrează la Universitatea din Trento, a relatat că "tuneluri similare au fost scoase la iveală în trecut în complexul menţionat, însă noua descoperire este interesantă având în vedere că pasajele nu erau menţionate în planurile vechi de construcţie".

Vila a fost un refugiu pentru împăratul Hadrian, un iubitor de artă şi arhitectură, care a domnit între anii 117 - 138 î.e.n.

În timp ce Hadrian discuta probleme privind conducerea statului şi organiza petreceri grandioase, sub el, o reţea de oameni "aproape invizibili" se ocupa de proprietatea sa.

"Este o soluţie foarte modernă, ceva similar cu ceea ce se vede acum pe vasele de croazieră, unde există spaţii luxoase pentru pasageri şi un sistem paralel de coridoare pentru personalul vasului", a completat arhelologul.

Tunelurile se întind pe o lungime de patru kilometri.


×
Subiecte în articol: descoperire imparat roman hadrian