x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Doi studenţi români au câştigat o competiţie de tehnologie în Silicon Valley!

Doi studenţi români au câştigat o competiţie de tehnologie în Silicon Valley!

de Alexandru Radescu    |    11 Oct 2013   •   12:05
Doi studenţi români au câştigat o competiţie de tehnologie în Silicon Valley!

Victor Popescu şi Vlad Alexandru Radu au câştigat premiul întâi în cadrul Intel Global Challenge, în valoare de 10.000 de dolari. Cei doi studenţi au fost recompensaţi pentru aplicaţia de cloud computing Gameleon, platforma care permite oricărui utilizator să îşi creeze propriul joc online de tip multiplayer, cu un singur browser.

Interfeţele puse la dispoziţie sunt uşor de folosit, utilizatorii neavând nevoie de cunoştinţe de programare. Gameleon publică jocul utilizatorului şi îl găzduieşte. Platforma are la bază HTML5, rulând pe orice dispozitiv şi browser compatibile cu această tehnologie.

Proiectul studenţilor români a fost iniţial selectat la competiţia europeană Intel Business Challenge Europe, care a avut loc Dublin în luna iunie.

Cu câteva luni în urmă, liceanul Ionuţ Budişteanu marele premiu la Intel ISEF, una dintre cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume pentru liceeni.

Competiţia a avut loc în Silicon Valley, la University of California - Berkeley şi au participat 28 de echipe din peste 20 de ţări şi regiuni. Finaliştii au fost aleşi din peste 18.000 de aplicaţii din peste 60 de ţări şi regiuni.

 

 

 

×