x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Elevi români, premiaţi de NASA

Elevi români, premiaţi de NASA

20 Mai 2009   •   00:00

Agenţia Spaţială Americană (NASA) a premiat două echipe de elevi bucureşteni în cadrul unui concurs, la care au participat tineri din 12 ţări, informează Reuters.



Tinerilor li s-a cerut sa prezintă propuneri de adaptare a avioanelor supersonice la transportul de pasageri până în 2020, unul dintre câştigătorii din România, Constantin Muraru, reuşind să conceapă un aparat foarte puţin poluant, care funcţionează cu bio-diesel obţinut dintr-o plantă uleioasă.

Locul I pe echipe a fost obţinut de Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi Muraru Sebastian, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti, iar la individual, câştigător a fost un elev din Singapore, Sidhart Krishnan, potrivit HotNews. Elevii români au câştigat totodată locul al doilea la echipe Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Raileanu şi Sabina Zavoianu, toţi în clasa a IX-a la Colegiul Tudor Vianu.

Mai multe amănunte puteţi afla accesând acest link http://student.hotnews.ro/stiri-stiri-5716269-nasa-premiat-elevi-romani-colegiul-tudor-vianu-din-bucuresti.htm

×
Subiecte în articol: stiri