x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă In jurul lumii in stil ecologic

In jurul lumii in stil ecologic

27 Dec 2007   •   00:00

Cea mai rapidă ambarcaţiune din lume, numită sugestiv Earthrace, va naviga in jurul lumii cu mesajul că populaţia Planetei trebuie să inţeleagă importanţa problemelor legate de mediul inconjurător şi de energia regenerabilă.

Cea mai rapidă ambarcaţiune din lume, numită sugestiv Earthrace (cursa Pămăntului - n.r.), urmează să fie lansată la apă in martie 2008 cu un scop nobil: acela de a naviga in jurul lumii cu mesajul că populaţia Planetei trebuie să inţeleagă importanţa problemelor legate de mediul inconjurător şi de energia regenerabilă. Cursa in jurul Globului va incepe la 1 martie din portul spaniol Valencia. Membrii echipajului de la bordul vitezomanei bărcuţe s-au declarat fericiţi să se afle pe o ambarcaţiune care va funcţiona sută la sută pe bază de combustibil ecolo­gic. Organizatorii evenimentului spun că, prin folosirea biocombustibilului, nu vor exista emisii de bioxid de carbon, principalul gaz cu efect de seră.

 

 

Sylvester Stallone plăteşte pentru corali

Ministerul Mediului din Honduras a aplicat o amendă usturătoare unui hotel din Insula Guanaja pentru contaminarea unor recifuri de corali din Marea Caraibelor. Complexul hotelier Iguana Bay Resort, unde acţionari majoritari sunt actori celebri de la Hollywood, trebuie să plătească 42.000 de dolari pentru construirea fără autorizaţie a unui imobil. Deşi conştiente că ar trebui să ii infrunte pe Sylvester Stallone şi pe Christopher Lambert, acţionarii majoritari, autorităţile din Honduras sunt hotărăte să nu accepte nici un compromis care ar putea crea un precedent, a anunţat procurorul René ZÃşniga.

 

 

5.000 de familii, ignorate de autorităţi

Barajul hidroelectric Santo Antonio din Brazilia continuă să fie motiv de dispută intre ecoligişti şi autorităţile guvernamentale. Deşi planurile barajului sunt gata, iar autorizaţiile de construcţie au fost deja date, organizaţiile de mediu şi societatea civilă continuă să vocifereze pentru construcţia care va vedea lumina zilei incepănd din 2008. "Proiectul va afecta cel puţin 5.000 de familii care trăiesc in apropierea Răului Madeira din Amazon", a declarat reprezentantul unei asociaţii.

 

×
Subiecte în articol: eco