Oamenii de stiinta au creat in laborator embrioni umani cu ajutorul unor particule de piele. Este un pas care face ca ziua in care copiii sa se poata clona in laborator sa fie din ce in ce mai aproape.
In cadrul experimentului, care seamana cu cel al oitei Dolly, oamenii de stiinta au recoltat celule din epiderma de pe mainile si picioarele a doi barbati si le-au plasat in interiorul unui ovul. Embrionii astfel creati au trait doar 5 sau 6 zile.
Oamenii de stiinta nu urmaresc sa creeze copii clonati, ci sa extraga din embrioni celule stem pentru tratarea bolilor degenerative, precum Alzheimer sau cancer, scrie Daily Mail.
Insa Josephine Quintavalle, care militeaza pentru etica reproducerii a declarat: "Clonarea este clonare, indiferent cum este produsa. Daca femeile ar inceta sa-si mai vanda ovulele, am putea opri aceste experimente".
In Marea Britanie, embrionii pot fi clonati pentru a fi folositi in experimente, insa trebuie distrusi dupa 14 zile.
Robert Lovell-Badge, expert in celule stem, de la Institutul National de Cercetare in Medicina din Londra, sustine ca cercetatorii mai au un drum lung pana a ajunge sa cloneze copii. "Niciun om de stiinta care se respecta nu are intentia sa cloneze oameni. In fapt, nu exista niciun motiv pentru a face asa ceva", a mai spus Lovell-Badge.