Au apărut șosetele inteligente, conectate la telefon, pentru persoanele cu demență și autism
Astfel că șosetele SmartSocks inteligența artificială (AI) pentru a monitoriza indicatori din organism. Acestea sunt create de Milbotix și au capacitatea de a urmări ritmul cardiac, transpirația, temperatura și mișcarea,potrivit BBC, citat de dcnews.ro.
Iată funcțiile șosetelor inteligente:
Monitorizarea stării de sănătate: Prin monitorizarea indicatorilor fiziologici, precum ritmul cardiac și temperatura, șosetele pot detecta schimbările semnificative în starea de sănătate a persoanelor cu demență sau autism, ceea ce permite îngrijitorilor să identifice rapid problemele sau situațiile de risc.
Prevenirea incidentelor: Datorită capacității de a detecta mișcarea, șosetele pot ajuta la prevenirea unor incidente neplăcute, cum ar fi căderile sau rătăcirile. Îngrijitorii pot fi avertizați în timp util și pot interveni pentru a evita astfel de situații.
Reducerea stresului pentru îngrijitori: Monitorizarea automată a stării de sănătate reduce stresul și anxietatea îngrijitorilor.
Îmbunătățirea calității vieții: Tehnologiile precum SmartSocks contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu demență sau autism, deoarece pot permite îngrijitorilor să le ofere o îngrijire personalizată.
Sistemul de îngrijire integrat Dorset va testa aceste șosete în casele de îngrijire începând din anul 2024. Este însă important să se acorde atenție protejării datelor și intimității pacienților atunci când se folosesc astfel de dispozitive tehnologice.
Șosetele sunt conectate la o aplicație instalată pe un smartphone. Prin intermediul unui senzor încorporat în una dintre șosete se colectează date de la piciorul purtătorului care sunt transmise apoi către un sistem de inteligență artificială (AI). Sistemul AI evaluează starea de stres a persoanei pe baza datelor colectate.
În momentul în care sistemul AI detectează niveluri semnificative de stres, echipa de îngrijire este imediat notificată printr-o alertă generată de aplicație.