x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un robot care sare l-a ingrozit pe Elon Musk!

Un robot care sare l-a ingrozit pe Elon Musk!

27 Noi 2017   •   17:39
Un robot care sare l-a ingrozit pe Elon Musk!

Robotul Atlas a invatat sa sara: el executa un salt inapoi cu o agilitate demna de cei mai buni gimnasti ai lumii. Progresul inregistrat de acest umanoid este impresionant, ceea ce i-a ingrozit pe marii critici ai inteligentei artificiale. Elon Musk nu a ratat mmentul pentru a aminti de pericolul la care se expune omenirea...

 

La mijlocul lunii noiembrie, societatea americana Boston Dynamics a prezentat capacitatile mai putin obisnuite ale robotului sau umanoid Atlas, care stie sa sara si sa execute salturi periculoase, evoluand ca o adevarata fiinta vie.

Ce poate face robotul Atlas

Refuzand sa se lase impresionat de performantele masinii, miliardarul Elon Musk s-a declarat usor inspaimantat. "Asta nu e nimic. In cativa ani, acest robot se va deplasa atat de repede, incat veti avea nevoie de un stroboscop pentru a-l vedea. Vise frumoase!", a scrie Musk pe contul sau de Twitter.

Intrebat de un abonat de ce ar fi nevoie de un stroboscop, omul de afaceri a explicat ca, la trecerea robotului, omul nu ar vedea decat o dara de aer in miscare.

×
Subiecte în articol: elon musk robot atlas sarituri