x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 3,3 milioane de mobile noi

3,3 milioane de mobile noi

de Vali Blanaru    |    16 Noi 2005   •   00:00

Vanzarile de telefoane mobile pe piata romaneasca vor creste in acest an cu 50%, la circa 3,3 milioane de unitati, fata de 2,2 milioane terminale anul trecut, a declarat, ieri, directorul pentru Romania si Ungaria al companiei Nokia, Imfred de Jong. "In Romania gradul de crestere al vanzarilor va depasi anul acestea de peste doua ori ritmul inregistrat de companie pe piata mondiala. Estimarile noastre includ doar importurile oficiale, iar piata neagra este necunoscuta", a spus de Jong. "In Romania, din cele 32 de terminale disponibile, 23 au camera digitala", a mai spus oficialul Nokia.

LANSARE. Acesta a adaugat ca un sector important pe piata telefoniei mobile la nivel mondial sunt serviciile din generatia a treia (3G), unde exista 30 de milioane de utilizatori si 72 de operatori, iar dintre noile modele lansate de Nokia, mai mult de jumatate sunt compatibile cu aceasta tehnologie.

Nokia a lansat in Romania trei noi telefoane mobile multimedia din gama Nseries.

Modelul N92, primul dispozitiv mobil pe care pot fi receptionate posturi de televiziune, are un pret de vanzare estimat, fara subventii, de circa 600 de euro.

Nokia N71 permite rularea de fisiere audio si poate receptiona posturi de radio, iar pretul recomandat de producator este de aproximativ 400 de euro.

Terminalul N80 incorporeaza o tehnologie care permite schimbul de fisiere intre wireless intre televizoare si echipamente audio compatibile si calculatoare personale. Pretul estimativ nesubventionat pentru acest model este de 500 de euro.
×
Subiecte în articol: IT