x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Afacerile Microsoft România au stagnat

Afacerile Microsoft România au stagnat

de Alexandru Radescu    |    05 Iul 2011   •   15:31
Afacerile Microsoft România au stagnat

Afacerile Microsoft Romania au stagnat in anul financiar 2010-2011, fiind la nivelul anului anterior. Compania estima pentru 2011 un avans de 6%.

" Industria de software din Romania a scazut cu aproximativ 5%, iar veniturile noastre din anul fiscal 2011 sunt similare cu cele din 2010. Acest fapt ne bucura, avind in vedere ca proiecte in parteneriat cu statul au fost suspendate, deocamdata, iar cheltuielile consumatorilor finali au scazut", a declarat azi, intr-o conferinta de presa, Roland Binkofski, directorul general al Microsoft Romania.

In anul fiscal 2011, cota de piata a sistemului de operare Microsoft Windows a crescut cu aproximativ 4,5 puncte procentuale pentru PC-urile nou vandute, iar adoptarea Windows 7 in Romania a ajuns la aproximativ 32%.

"Pentru anul fiscal 2012, inceput pe 1 iulie, ne asteptam la o rata de crestere redusa, de sub 10%, mai exact, putin peste 5%. Nu ma astept la o crestere a pietei software din Romania, insa noi ne vom majora cotele de piata. La inceputul intervalului, ritmul de crestere va fi mai redus, dar se va accelera spre sfarsitul anului", a aratat Binkofski.

×