x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Alo!, in avion - Roaming la inălţime şi in ţara noastră

Alo!, in avion - Roaming la inălţime şi in ţara noastră

de Alexandru Radescu    |    20 Noi 2007   •   00:00
Alo!, in avion - Roaming la inălţime şi in ţara noastră
Sursa foto: TENGKU BAHAR/

Compania norvegiană Aeromobile a fost autorizată de ANRCTI pentru furnizarea de servicii publice de comunicaţii electronice (voce+sms) la bordul aeronavelor in spaţiul aerian al Romăniei, iar Onair (Elveţia) a depus la ANRCTI documentaţia necesară autorizării.

Modalitatea de apelare este aceeaşi cu cea din roaming: cel care sună trebuie să formeze codul de ţară al celui pe care il apelează, urmat de numărul respectiv de telefon. Tarifarea se va face in funcţie de acordurile de roaming ale operatorilor autorizaţi pentru furnizare de servicii de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor cu operatorii de telefonie mobilă din fiecare ţară in parte.


CONDIŢII. Autoritatea Naţională de Reglementare in Comunicaţii a inceput consultările publice privind utilizarea telefoanelor mobile in timpul zborurilor efectuate cu avionul si propune un tarif anual de 9 euro pentru folosirea unui canal GSM (1710-1785 şi 1805-1880 MHz) desemnat la nivel naţional in scopul utilizării la bordul aeronavelor.
Sistemul presupune existenţa la bordul aeronavelor a unei staţii de bază, la care se conectează terminalul mobil, staţie care nu permite emisia la puteri mari şi care face apoi legătura prin satelit cu reţelele terestre de telefonie mobilă.

×
Subiecte în articol: IT