x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amendă URIAȘĂ pentru Google. Rusia intensifică presiunile asupra platformelor online

Amendă URIAȘĂ pentru Google. Rusia intensifică presiunile asupra platformelor online

24 Dec 2021   •   21:00
Amendă URIAȘĂ pentru Google. Rusia intensifică presiunile asupra platformelor online

O instanţă judiciară din Rusia a decis, vineri, acordarea unei amenzi de 7,2 miliarde de ruble, respectiv 98 de milioane de dolari, companiei Google, deţinută de grupul american Alphabet Inc., din cauza refuzului de eliminare a conţinutului online interzis, informează agenţia Bloomberg.

Este cea mai mare sancţiune aplicată de autorităţile din Rusia până acum, în contextul acţiunilor îndreptate împotriva companiilor străine din domeniul tehnologiei informaţionale.

Instanţa judiciară din Moscova a motivat decizia prin refuzul repetat al companiei Google de a elimina conţinut online interzis prin legislaţia rusă. Amenda a fost calculată în funcţie de profitul Google.

Compania Google examinează motivarea deciziei judiciare, iar apoi va stabili următorii paşi procedurali, a comunicat filiala din Moscova a gigantului american.

Rusia a intensificat acţiunile împotriva companiilor străine care administrează platforme de socializare online, în cadrul unei campanii pentru susţinerea suveranităţii digitale. Autorităţile de reglementare din Rusia au aplicat o serie de amenzi şi au blocat conţinut online în efortul de a forţa companiile străine, inclusiv Google şi Twitter Inc., să şteargă mesaje care încurajau participarea la proteste ale opoziţiei ruse. De asemenea, administraţia de la Moscova le cere companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale să respecte reglementările din ce în ce mai stricte privind stocarea datelor de localizare a utilizatorilor.

Google şi Apple Inc. au eliminat, anul acesta, o aplicaţie utilizată în Rusia care permitea mobilizarea pentru proteste, în contextul ameninţărilor cu arestarea angajaţilor locali ai companiilor, în timpul campaniei electorale a scrutinului parlamentar.

×
Subiecte în articol: Rusia google