x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Angajaţii firmelor IT nu au secrete în "faţa" blondelor din social network

Angajaţii firmelor IT nu au secrete în "faţa" blondelor din social network

30 Aug 2010   •   00:00

Conform unui experiment realizat de experţi BitDefender, pe o reţea de socializare, 94% din utilizatorii care au primit cereri de prietenie din partea unei "tinere domnişoare" au acceptat cererea de prietenie fără să cunoască identitatea reală a acesteia.

Testul a fost desfăşurat pe un eşantion de 2.000 de utilizatori din toată lumea, membri ai uneia dintre cele mai populare reţele de socializare. Structura eşantionului: 1.000 femei, 1.000 bărbaţi cu vârste cuprinse între 17-65 ani (media de vârstă - 27,3 ani). În primă fază, utilizatorii erau rugaţi să adauge o domnişoară necunoscută ca prieten, apoi se iniţiau conversaţii cu aceştia pentru a determina ce fel de informaţii va dezvălui utilizatorul domnişoarei în cauză.

Experimentul a arătat că mai mult de 86% din utilizatorii creduli care au acceptat prietenia vin din industria IT, 31% din aceştia lucrând în domeniul securităţii IT. Cel mai frecvent motiv pentru acceptarea prieteniei tinerei domnişoare blonde a fost "chipul drăguţ" (53%). După aproximativ o jumătate de oră de conversaţie, 10% din angajaţii din industria IT au dezvăluit blondei informaţie personală senzitivă precum: adresa, numărul de telefon, numele mamei şi al tatălui etc. - informaţie care de obicei este cerută pentru recuperarea parolei. Două ore mai târziu, 73% au dezvăluit informaţie ce părea a fi confidenţială de la locul lor de muncă precum: strategii, planuri de acţiune şi tehnologii/software încă nelansate.

×
Subiecte în articol: IT