x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Anglicani vs Sony

Anglicani vs Sony

de Alexandru Radescu    |    12 Iun 2007   •   00:00
Anglicani vs Sony

Soldaţii britanici şi monştrii din "Resistance: Fall of Man" se măcelăresc virtual şi in catedrala din Manchester. Biserica Anglicană ameninţă gigantul Sony cu tribunalul.

Soldaţii britanici şi monştrii din "Resistance: Fall of Man" se măcelăresc virtual şi in catedrala din Manchester. Biserica Anglicană ameninţă gigantul Sony cu tribunalul.

Â
Resistance: Fall of Man este un joc video dezvoltat de Insomniac Games pentru consola PlayStation 3. Un shooter SF despre "extratereştri" şi un virus care transformă toate organismele in mutanţi. Toată Europa a fost distrusă, singurul punct de rezistenţă fiind in Marea Britanie. Americanii trimit un "corp expediţionar" in ajutorul britanicilor. La un moment dat, conflictul aduce in prim-plan spaţiul sacramental al catedralei din Manchester. Biserica Anglicană a reacţionat şi a cerut celor de la Sony să-şi ceară scuze şi să retragă de pe rafturi jocul văndut pănă acum intr-un milion de exemplare.

Detaliul incriminat este de o "mare iresponsabilitate", a declarat pentru BBC episcopul de Manchester, reverendul Nigel McCulloch. "Şi asta in condiţiile in care oraşul Manchester se confruntă cu grave probleme din cauza armelor de foc", a adăugat prelatul anglican.

Â
ViolenŢa aduce bani
. Decanul catedralei, reverendul Rogers Govender, a arătat că jocul "subminează" activitatea bisericii. "Suntem şocaţi să vedem cum un spaţiu al educaţiei, al rugăciunii, al culturii este prezentat tinerilor ca o locaţie a armelor de foc", a spus decanul. Cei de la Sony Computer Entertainment au replicat, spunănd că jocul nu este bazat pe realitate, e o fantezie, dar sunt dispuşi să discute cu reprezentanţii catedralei. Un ONG britanic, format din părinţi care şi-au pierdut copiii din cauza armelor de foc, a reluat protestele la adresa jocurilor violente.

×
Subiecte în articol: IT