x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Artă şi tehnologie. Primele televizoare pe platformă webOS lansate în România

Artă şi tehnologie. Primele televizoare pe platformă webOS lansate în România

de Alexandru Radescu    |    02 Apr 2014   •   23:33
Artă şi tehnologie. Primele televizoare pe platformă webOS lansate în România

Compania coreeană LG a lansat în această seară în România "colecţia" de televizoare primăvară-vară, remarcându-se atât primele modele Smart TV pe platformă webOS, cât şi Gallery OLED sau noile modele 4K.

Noua serie de televizoare LG din 2014 include o colecție extinsă de televizoare OLED TV, cu modelele de referință OLED cu ecran curbat
(model 55EA9800) și modelul care poate fi montat pe perete, GALLERY OLED (model 55EA8800). Colecția de televizoare LED, cu modelele Cinema 3D Smart cu diagonală de 32, 42 și 55 inci și televizoarele ULTRA HD, cu diagonale de 55 inci, includ noua platformă webOS pentru Smart TV.

Noua platformă simplă şi intuitivă webOS este inclusă în mai mult de jumătate din televizoarele LG din gama din 2014, incluzând LG ULTRA HD şi televizorul CINEMA 3D Smart. Firma sud coreeană a achiziţionat cu un an în urmă webOS de la HP, după ce firma americanp preluase Palm, dezvoltatorul platformei.
Prima utilizare a televizorului cu webOS va fi intermediată de un personaj animat, pe nume „BeanBird”, care apare pe ecran şi va ghida utilizatorul prin procesul de iniţiere. WebOS poate să recunoască instantaneu conectarea şi tipul unui dispozitiv nou, aducând pe ecran meniul cu opţiunile relevante disponibile utilizatorului.

Noul „Launcher” (programul de lansare), un meniu cu derulare de la stânga la dreapta, aflat în partea inferioară a ecranului, este una dintre cele mai dinstinctive funcţii ale webOS. Launcher-ul face posibilă comutarea între teledifuziune, conţinut specific televizorului smart şi media stocată pe dispozitive externe, fără a necesita o revenire la ecranul Home. Îi permite utilizatorului să ultilizeze simultan mai multe programe: să urmărească o emisiune, să se joace, să caute pe internet sau să descarce alt conţinut. Mai mult, Live Menu, care poate rămâne deschis în timpul vizionării, păstrează la îndemână căutările, recomandările şi opţiunile de canale.

WebOS LG oferă acces la colecţia de aplicaţii a magazinului LG.

Gallery OLED TV, model 55EA8800, este considerat primul televizor OLED care poate fi montat pe perete. Rama televizorului, elegantă şi artistică, mascheaza într-un mod inteligent un puternic difuzor 2.2.

Noile modele Ultra HD oferă o rezoluţie 3840 x 2160 a panoului ULTRA IPS (de patru ori mai mulţi pixeli decât un televizor FULL HD), beneficiind şi de tehnologie 3D.

Preţurile pentru o serie dintre modelele prezentate:

- GALLERY OLED TV (55 inci), 19.000 lei;

- noul Ultra HD (4K si 3D) – 1500 euro;

- Modelul curbat (curved), 25.000 lei.


 




×