x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget BenQ RL2240H: monitor de strateg

BenQ RL2240H: monitor de strateg

de Alexandru Radescu    |    17 Feb 2012   •   21:00
BenQ RL2240H: monitor de strateg

Odata ce au aparut pe piata monitoarele 3D, s-ar zice ca nu mai poate fi altceva interesant. Numai ca o experienta de ga­ming 3D nu e tocmai placuta pe termen lung. BenQ a dezvoltat un mo­nitor special pentru fanii jocurilor de strategie.

In momentul lansarii pe piata din Romania a monitorului LED RL2240H, taiwanezii de la BenQ ne anuntau cu mandrie ca noul model a fost creat in colaborare cu producatorul de echipamente hardware pentru jocuri Zowie Gear si cu echipa de Starcraft, StarTale. Un amanunt care, nu-i asa, reprezenta mai mult decat un 'carlig' pentru pasionatii jocurilor de strategie. Pe scurt, caseta tehnica arata in felul urmator: diagonala 21,5 inci (54,6 cm), rezolutie 1920x1080, aspect 16:9, contrast 1000:1, timp de raspun 2ms GTG (grey-to-grey).

Nu sunt insa un fan Starcraft (nu as putea sa tradez vreodata, in asemenea hal, aventurile Warcraft), dar nici un gamer foarte la zi (sic!) cu toate titlurile din domeniu. Asa ca am umblat la raftul cu oldies but goldies, respectiv 'Age of Empires' si 'Total War'. Pot sa spun ca au fost practic noi experiente de gaming, redescoperire a aventurii, o retraire a senzatiilor de inedit de la aparitia primelor kit-uri 3D in Romania (Nvidia, decembrie 2008). Tehnic vorbind, inteleg ca la mijloc este functia 'Black eQualizer': evidentiaza detalii importante ale imaginii prin sporirea vizibilitatii in zonele intunecate.

Foarte interesante si utile caracteristicile 'Display Mode' si 'Smart Scaling'. Putem alege intre 4 moduri de display, de la 17 inci (4:3), 19 inci (4:3) si (16:10) la 21,5 inci, iar cu functia Smart Scaling se poate scala manual display-ul la dimensiunea dorita.

Daca as avea ceva de reprosat, m-as lega de... culoarea alba a monitorului, un detaliu croma­tic cu care nu ma pot obisnui la electronice de consum, la gadgeturi. Da, v-ati dat seama, nu sunt un utilizator de produse Apple...

Monitorul BenQ RL2240H poate fi achizitionat la un pret estimativ de 650 de lei.

×
Subiecte în articol: tehnică