x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Când un Erou devine Legendă: HTC Legend

Când un Erou devine Legendă: HTC Legend

de Marina Constantinoiu    |    03 Iul 2010   •   00:00
Când un Erou devine Legendă: HTC Legend

E clar, cei de la HTC sunt sadici. Să produci tu două bijuterii precum Desire şi Legend şi să le lansezi în acelaşi timp, ba chiar să le trimiţi în teste într-o ordine nefirească, mi se pare prea mult.

Mai întâi a fost Desire. Şi aici mă refer la testare. Adică a venit regele în teste. Rege, pentru că Desire are procesorul de 1 GHz, are ecranul de 3,7 inci cu senzor de proximitate şi arată ca o bijuterie. Succes indiscutabil. Apoi a venit Legend, urmaşul lui Hero, un telefon cu priză al celor de la HTC.

Ce să-i reproşezi, când vezi că se mişcă la fel de bine ca Desire şi mai ales când arată cum arată şi mai are şi carcasă din aluminiu (unibody, fără îmbinări)? Grea încercare, atât pentru testeri, cât şi pentru cumpărători!

Cred că sunt mulţi cei ca mine care ar face din cele două, unul. Adică ar înfunda în sexosul Legend dotările lui Desire. Pentru că sunt convinsă că toţi cei care-şi doresc procesor pu­ternic şi ecran măricel, de 3,7 inci, vor şi corpul "lucrat la sală" al lui Legend. Dar nu se poate, căci producătorii de telefoane mobile vor să ne scoată cât mai mulţi bani din buzunare, aşa că fac orice pentru a câştiga pe mai multe planuri.

Dar să revenim la Legend(a) noastră. Aşa cum spuneam, nu-i cu nimic mai prejos decât Desire, regele. Doar că procesorul său este un Qualcomm MSM 7227 de 600 MHz (şi, credeţi-mă, se descurcă de minune cu versiunea Eclair 2.1 a Androidului), iar ecranul are 3,2 inci, deci e mai mic decât al lui Desire sau al iPhone 3G (3,5 inci). Şi Desire, şi Le­gend utilizează Eclair, precum şi varianta upgradată a interfeţei HTC Sense, care are o trecere nemaipo­me­nită la clientelă.

Utilizatorul poate avea acces la aplicaţiile folosite dintr-un număr de şapte ecrane disponibile, dar având şi opţiunea de a vizualiza simultan cele şapte ecrane. Şi Legend, ca şi Desire, oferă viteze la traficul pe Net de până la 7,2 Mbps.

Materialele din care este fabricat (aluminiu şi plastic cauciucat) sunt de bună calitate, designul este atuul său, ecranul AMOLED capacitiv îţi ia ochii, greutatea este optimă - 126 de grame -, acumulatorul Li-Ion de 1.300 mAh îşi face treaba două zile, în condiţii de folosire intensă.

Una peste alta, aş recomanda Legend cu căldură. Desigur, celor care nu s-au nărăvit la ecrane generoase, precum şi celor care nu se gândesc la viitoarele update-uri de soft şi aplicaţii şi, deci, la puterea procesorului, ştiind că pe piaţă se află şi Desire...

Două lucruri enervante de menţionat: ca şi la Desire, telefonul se cam încinge în condiţii de tra­fic intens pe Net şi solicitare susţinută a procesorului, dar, spre deosebire de fratele lui, Legend mai are o bubă. Este vorba despre marginile zonei difuzorului, cam tăioase şi deranjante în timpul convorbirilor lungi.

Ar mai putea fi o problemă pentru utilizator introdu­cerea/scoaterea SIM-ului şi a cardului de memorie. În cazul Legend, aceasta este o operaţiune un pic laborioasă, dată fiind structura zonei respective. Va da ceva de gândit utilizatorului, dar până la urmă se va dovedi chiar utilă găselniţa.


Caracteristici:
● Dimensiuni: 112 x 56, x 11,5 mm
Greutate: 126 de grame
● Ecran: AMOLED, 3,2 inci, rezoluţie de 320 x 480 de pixeli, 16 milioane de culori
● Radio: da, FM stereo, cu RDS
● Camera foto/video: 5 MP, rezoluţie 2.592 x 1.944 pixeli, autofocus, bliţ LED
● Acumulator: Li-Ion 1.300 mAh

×
Subiecte în articol: gadget