x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget A apărut cel mai rapid încărcător de smartphone

A apărut cel mai rapid încărcător de smartphone

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   23:45
A apărut cel mai rapid încărcător de smartphone

A apărut un nou încărcător de smartphone, care promite să fie mult mai rapid decât celelalte încărcătoare de pe piață.

Astfel că dispozitivul poate încărca un smartphone în mai puțin de 5 minute. Se numește 320W SuperSonic Charge și a fost dezvoltat de compania Realme, din China.

Încărcătorul folosește tehnologie de încărcare rapidă de 320 de wați, potrivit Live Science.

Producătorul Redmi, parte a companiei Xiaomi, a anunțat o tehnologie de 300W, în februarie 2023. Aceasta putea încărca un smartphone în 4 minute și 55 de secunde.

În prezent, Realme a lansat cel mai rapid încărcător din lume, pe 14 august. Dezvăluirea a avut loc în cadrul evenimentului Realme 828 Fanfest, organizat în Shenzhen, China. 

Încărcarea smartphone se realizează în circa 5 minunte

Citiți și „Litoralul pentru toți”, un program anulat de stat! Cazare la mare, cu reducere de până la 70% 

Bateria unui telefon se poate încărca până la 26% într-un minut și până la 50% în 2 minute. Pentru o încărcare 100%, este nevoie de 4 minute și 30 de secunde. 

Spre deosebire de încărcarea convențională, în care energia e transferată într-o singură celulă a bateriei sau în mai multe celule, într-o secvență, tehnologia cu încărcare rapidă încarcă simultan mai multe celule ale bateriei. 

În cadrul evenimentul, Realme a avut și o demonstrație. A fost încărcat rapid o baterie de telefon pliabil, cu o capacitate de 4.420 de miliamperi/oră, cu 4 celule aflate una deasupra celeilalte. Acest design oferă o capacitate cu 10% mai mare decât un design convențional. 

Cercetătorii au miniaturizat fiecare celulă a bateriei într-o structură în straturi pentru a crește capacitatea de încărcare a bateriei, într-un spațiu mai mic. Apoi, cele 4 celule ale bateriei au fost pliate în forma unor panouri de satelit. 

Noul adaptor de energie se numește  Pocket Cannon. Are densitatea energetică a 3.3 W/centimetru cub. Alte dispozitive, precum iPhone-urile cu port USB-C, pot primi energie de la adaptor, dar nu la același ritm precum cel mai rapid încărcător. 

Ctiți și Criza imobiliară din SUA, o problemă critică în alegerile prezidenţiale

Prin comparație, un încărcător de 240 W de la aceeași companie, dezvăluit în 2023, avea un adaptor de 2.34 W/centimetru cubic. Tehnologia inițială putea încărca un smartphone Realme GT Neo 5 în mai puțin de 10 minute. 

Noul adaptor poate fi folosit cu mai multe standarde de încărcare rapidă, printre care UFCS, PD și SuperVOOC. Are 2 porturi USB-C pentru a permite încărcarea a 2-a dispozitive în același timp. Rata de încărcare maximă e de 150 W pentru smartphone-urile Realme și 65 W pentru laptopurile compatibile. 

Realme au dezvăluit și un transformator AirGap careprotejează dispozitivele în cazul unor probleme care ar putea strica smartphone-ul, potrivit useit.ro.

×
Subiecte în articol: incarcator spartphone telefon