x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celulare pentru 100%

Celulare pentru 100%

de Alexandru Radescu    |    15 Iun 2007   •   00:00
Celulare pentru 100%

Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie mobilă se apropie şi in Romănia de pragul 100%. După ofertele "de nerefuzat" au inceput să apară şi "terminalele săracilor".

Telecomunicaţii - "Omul şi mobilul", un program aproape de indeplinire

Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie mobilă se apropie şi in Romănia de pragul 100%. După ofertele "de nerefuzat" au inceput să apară şi "terminalele săracilor".

Cu o rată de penetrare a telefoniei mobile de peste 80%, ţara noastră are şanse ca pănă la sfărşitul anului să treacă in grupul european cu acoperire 100%. Totuşi, reprezentanţii industriei IT&C locale consideră că gradul de posesie real al telefonului mobil ar fi in jur de 70%. O dată cu relansarea Cosmote Romănia, "saltul" numeric al utilizatorilor de celulare a fost considerabil. Ofertele prepay (mai ales) au contribuit la succesul rapid al operatorului, dar au antrenat şi noi planuri tarifare din partea celorlalţi jucători de pe piaţă. Totul cumulăndu-se in noi milioane de utilizatori, precum şi intr-un volum de convorbiri cu mult peste cel generat de telefonia fixă, poate mai repede decăt era "firescul noilor vremuri". Iată că pentru procentul de populaţie fără celular a inceput o nouă ofertă: terminalele ieftine

PENTRU TOŢI. Sub termenul global "celularele săracilor", industria telecom ofertează miliardele de oameni care nu au incă un terminal mobil. Ultima campanie de acest gen a venit din partea Nokia, care a lansat mai multe modele două dintre ele sub 40 de euro. Din păcate, nici unul nu are destinaţie Romănia. Totuşi, au ajuns pe piaţa noastră celularele ieftine produse de Vodafone şi gigantul chinez ZTE: modelele 225 (39 dolari ) şi 125 (99 lei+ cartela cu credit de 5 dolari). Sunt telefoane care se adresează, pe de o parte, celor care doresc să-şi inlocuiască vechiul telefon, pe de altă parte celor care nu au avut acces la serviciile de telefonie din cauza costurilor telefonului, ne-a declarat Lilian Solomon, CEO Vodafone Romănia. Nu au fost uitaţi nici potenţialii clienţi 3G. La congresul 3GSM de la Barcelona, modelul bar LG KU250 a căştigat proiectul GSM Association "3G for all". Acest model a fost lansat pe piaţă zilele trecute la preţ de 130 de dolari. Reprezentanţii Orange Romănia ne-au declarat că vor comercializa varianta slide a acestui model.

×
Subiecte în articol: IT