x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum stăm cu pirateria software. Rezultate surprinzătoare pentru industria software

Cum stăm cu pirateria software. Rezultate surprinzătoare pentru industria software

de Alexandru Radescu    |    26 Iun 2014   •   15:08
Cum stăm cu pirateria software. Rezultate surprinzătoare pentru industria software

Procentul de software piratat de pe computerele din România este estimat la 62%, o scădere de un procent faţă de 2011. Valoarea comercială a acestui software ar fi totalizat 208 milioane dolari, după calculele Business Software Alliance, reprezentantul principal al industriei globale de software în faţa guvernelor şi pe piaţa internatională.

Potrivit calculelor BSA, rata globală a softului piratat a crescut de la 42% în 2011 la 43% în 2013, întrucât economiile emergente în care utilizarea de software fără licenţă are cel mai mare grad de răspândire au continuat să înregistreze majoritatea crescândă a PC-urilor în funcţiune. Ca atare, valoarea comercială a instalărilor de software pentru PC fără licenţă a totalizat 62,7 miliarde de dolari la nivel global în 2013.

Regiunea cu cea mai mare rată de ansamblu a instalărilor de software pentru PC fără licenţă în 2013 a fost Asia-Pacific, cu 62%. Aceasta a reprezentat o creştere de 2 procente comparativ cu 2011, în vreme ce valoarea comercială a instalărilor fără licenţă a ajuns la 21 de miliarde de dolari.

Pe poziţia a doua, în acest clasament, se află Europa Centrală şi de Est cu 61%, urmată de America Latină cu 59% şi de Orientul Mijlociu şi Africa, de asemenea, cu 59%. În Uniunea Europeană, rata a scăzut două puncte procentuale la 31% în 2013, cu o valoare comercială de 13,5 miliarde de dolari.



×
Subiecte în articol: Software Alliance piraterie software