x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cresc vanzarile Microsoft in Romania

Cresc vanzarile Microsoft in Romania

06 Aug 2005   •   00:00
Cresc vanzarile Microsoft in Romania

Microsoft Romania estimeaza vanzari in crestere cu 25% in anul financiar 2006, care a inceput la 1 iulie 2005 si se va incheia la 30 iunie 2006. "Ritmul mediu anual de crestere a veniturilor obtinute de Microsoft Romania in cei noua ani de activitate este de 56%, iar vanzarile din anul fiscal 2005 s-au majorat cu 16% fata de intervalul fiscal precedent", a declarat directorul general al companiei, Ovidiu Artopolescu. Cea mai mare parte a veniturilor companiei in anul fiscal 2005, respectiv 53%, a provenit din vanzarile catre societati din segmentul firmelor mici si mijlocii, ponderea fiind in scadere cu 4% fata de anul fiscal 2004.

CLASAMENT. Intreprinderile mari au contribuit cu 47% la totalul vanzarilor, cu 4% mai mult decat in exercitiul fiscal anterior. Cea mai mare crestere dintre grupurile de afaceri care contribuie la realizarea veniturilor apartine diviziei Microsoft Business Solutions Navision, respectiv 200%, urmata de divizia de servere si instrumente de dezvoltare - 42%, Windows Client - 14% si Office - 5%.

Departamentul de servicii al Microsoft Romania a inregistrat, in anul fiscal incheiat pe 30 iunie 2005, o majorare a veniturilor cu 95%, la 2,3 milioane de dolari. Numarul de angajati ai departamentului a crescut la 15.

SCHIMBARE. Incepand cu anul financiar 2006, noul director general al Microsoft Romania a devenit oficial Ovidiu Artopolescu, dupa ce Silviu Hotaran, predecesorul sau, a fost numit la conducerea Microsoft pentru Europa de Sud-Est. Reprezentanta regionala a Microsoft, care include 20 de tari, printre care Romania, Slovenia, Croatia, Serbia si Bulgaria, a fost constituita la jumatatea anului trecut.

×
Subiecte în articol: IT romania Microsoft microsoft romania