x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cu degetele pe ecran

Cu degetele pe ecran

de Alexandru Radescu    |    19 Iun 2007   •   00:00
Cu degetele pe ecran
Sursa foto: SAM YEH/

Pănă să fie lansat iPhone, alţi producători au ieşit pe piaţă cu modele touchscreen asemănătoare. LG Prada şi HTC Touch ajung in curănd şi pe piaţa romănească.

Utilizate mai mult in servicii publice, ecranele sensibile ii provoacă şi pe producătorii de telefoane mobile. Poate ne-a fost greu să ne obişnuim cu stylus, dar cele mai aşteptate modele ale acestei veri ne vor solicita mai mult degetele pentru a umbla in meniu. iPhone apare pe piaţă la sfărşitul acestei luni, LG Prada ajunge şi in Romănia in curănd in timp ce recent lansatul HTC Touch va fi disponibil pentru noi din această săptămănă, acesta din urmă avănd şi stylus.

Echipare. Nu se ştie dacă iPhone va ajunge in Romănia pănă la sfărşitul acestui an şi nici modul in care va fi comercializat. Dacă ne uităm la reţea, Orange pare avantajat prin faptul că terminalul Apple funcţionează şi in EDGE, fără să aibă conexiune 3G. La fel şi noul HTC, care este dotat cu Windows Mobile, dar şi WLAN, beneficiind de Wi-Fi 802.11b/g. Importatorii HTC spun că va ajunge in retail la preţuri care variază intre 1.600 şi 1.700 lei.

Comparăndu-l cu iPhone, capacitatea sa de stocare este mai mică: carduri microSD de 1GB/2GB, faţă de 4GB/8GB la terminalul Apple. Cu siguranţă că nici unul dintre cei trei producători menţionaţi nu a făcut o inţelegere cu celălalt, dar şi LG Prada (de categorie stylish, e adevărat) are conexiune EDGE, neinteresăndu-l disponibilitatea 3G-ului. Cel puţin la prima variantă de model. Cu siguranţă că o problemă pentru toate cele trei modele va fi aceea a "urmelor" lăsate de degete pe display. La standul LG de la 3GSM (Barcelona) in prezentarea terminalului KE850 intra şi un şerveţel care ştergea urmele fiecărui utilizator.

×
Subiecte în articol: IT