x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cu E-Actele de stare civilă la Curtea de Apel. 75 de milioane documente, 35 milioane euro, licitaţie contestată

Cu E-Actele de stare civilă la Curtea de Apel. 75 de milioane documente, 35 milioane euro, licitaţie contestată

de Alexandru Radescu    |    31 Mar 2014   •   17:48
 Cu E-Actele de stare civilă la Curtea de Apel. 75 de milioane documente, 35 milioane euro, licitaţie contestată

Proiectul de emitere online a actelor de stare civila (SIIEASC) este blocat de mai multe luni de zile, în urma depunerii de contestaţii din partea unor companii participante la licitaţie. Noul ministru al Comunicaţiilor, Răzvan Cotovelea (foto), este însă optimist în legătură cu desfaşurarea proiectului, o afacere de 35 de milioane de euro.

'Se aşteaptă o decizie a Curţii de Apel, dar noi vom finaliza proiectul de emitere online a actelor de stare civilă până la finele trimestrului III din 2015. Este foarte posibil, nu sunt termene limită de neatins. Cred că acele acte care au dus la retrocedări pe documente de stare civilă false, în 5 ani de acum înainte, în procesul acesta de înregistrare într-o bază de date foarte bine securizată, lucrurile acestea nu au cum să se repete. De asemenea, utilizarea la nivelul administraţiei publice locale a acestui sistem va facilita foarte mult activitatea din primării şi consilii judeţene”, a declarat ieri Cotovelea, citat de Agerpres.

S&T România şi UTI Grup vs Romsys

În data de 20 februarie 2014, S.C. Romsys SRL a depus o plângere la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cerea suspendarea executării dispoziţiilor Deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi modificarea acesteia.

În data de 13 decembrie 2013, Ministerul pentru Societatea Informaţională a încheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă şi a desemnat câştigatoare  asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting şi Star Storage.
În urma anunţării asocierii declarate câştigătoare, S&T România şi UTI Grup au contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor rezultatul licitaţiei.

În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 de milioane de documente. Proiectul prevede servicii de dezvoltare şi implementare, servicii de scanare şi stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea de echipamente hardware - servere şi echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicaţii, certificate digitale) - pentru toate cele 3.188 de Unităţi Teritorial Administrative, inclusiv dotarea unui data - center. Totodată, se vor presta servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.

 

 

×