x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum am facut testul

Cum am facut testul

01 Feb 2007   •   00:00
Cum am facut testul

TEST HARDWARE > Detectoare radar
In realizarea testului am urmarit sa determinam care detector de radar este cel mai bun si va poate scuti de amenzi pentru viteza excesiva. Astfel, principalul punct pe care l-am avut in vedere a fost distanta de detectie, care, cu cat este mai mare.
TEST HARDWARE > Detectoare radar
In realizarea testului am urmarit sa determinam care detector de radar este cel mai bun si va poate scuti de amenzi pentru viteza excesiva. Astfel, principalul punct pe care l-am avut in vedere a fost distanta de detectie, care, cu cat este mai mare, cu atat aveti mai mult timp pentru a frana si a ajunge in dreptul radarului cu o viteza legala. In cazul modelelor pe care le-am avut spre testare, distanta maxima de detectie a fost de 1.750 m, iar cea minima de doar 1.200 m.

ALARME FALSE

Un alt punct pe care l-am urmarit a fost numarul de alarme false prezentate de detectoare. Aceste alarme false se datoreaza usilor cu fotocelula ce emit unde in banda K, banda folosita de radarele politiei. Am observat ca sunt unele detectoare cu filtre mai bune, pentru a elimina alarmele false, si unele la care numarul acestora este extrem de mare, fiind destul de deranjante in trafic. Cu toate acestea, nu exista la momentul actual nici un detector care sa poata elimina complet alarmele false.

Pe langa aceste doua puncte mari de interes, ne-am indreptat atentia si asupra facilitatilor suplimentare oferite de detectoare, cum ar fi modul tehnic in care sunt prezentate frecventele exacte ale undelor inregistrate sau functia de dezactivare a anumitor benzi, functie destul de utila, mai ales in oras, pentru a reduce numarul de alarme false.

×