x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cumparaturi online - Cum faci plata?

Cumparaturi online - Cum faci plata?

de Dan Dinu    |    18 Mai 2006   •   00:00
INTERNET > CUMPARATURI ONLINE
Probabil multi dintre voi va intrebati cum functioneaza de fapt serviciile oferite de anumite site-uri prin intermediul carora puteti achizitiona bunuri sau servicii din fata monitorului, ocolind astfel cozile infernale si casieritele incete. Nimic mai simplu; puteti foarte usor sa accesati un magazin online si sa comandati produsul dorit in doar cateva secunde.

Dupa ce ati vizitat site-ul de pe care doriti sa achizitionati ceva si ati ales produsele dorite, comerciantul va va solicita completarea unui formular cu adresa de livrare si informatiile necesare pentru facturare. Apoi, pe o pagina securizata prin SSL (Secure Sockets Layer), introduceti datele cardului cu care doriti sa achitati contravaloarea comenzii; mai exact, numarul cardului, data expirarii, codul CVV2 (Card Verification Value) sau CVC2 (Card Validation Code - in cazul in care cardul dumneavoastra are un astfel de cod) si parola 3D secure (daca aveti un card inrolat in sistemul MasterCard 3D Secure). Daca informatiile furnizate de dumneavoastra sunt corecte, cardul este acceptat si aveti bani in cont, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei. In acest moment, suma aferenta tranzactiei este blocata (nu o puteti folosi), apoi comerciantul este anuntat de banca si pregateste livrarea. Dupa efectuarea livrarii, comerciantul poate incasa contravaloarea marfurilor de pe cardul dumneavoastra.

iPod


Prima noastra oprire a fost pe Okazii.ro, un site de licitatii online autohton, de unde am achizitionat un iPod (ca tot sunt la moda) foarte putin folosit, de 20 de giga. Am verificat daca vanzatorul este de incredere, in functie de calificativele pe care i le-au acordat ceilalti cumparatori carora le-a vandut diverse gadgeturi pe Okazii.ro. Am licitat si am stabilit o intalnire cu vanzatorul, evitand astfel taxele de transport. Un chilipir!

Pret: 550,00 RON / Taxe transport: 0 / Modalitati de plata: personal, mandat postal, virament bancar / www.okazii.ro

Sony Cybershot DSC-F505V


Acum ca am inteles cum merg treburile pe piata virtuala romaneasca, am decis sa incercam un site international. Am aterizat tot pe un site de licitatii online, pentru a vedea diferentele, singurele fiind de taxele platite si de pret, avand in vedere ca am cumparat o camera foto Sony Cybershot DSC-F505V la un pret extrem de avantajos. Din nou am verificat daca utilizatorul are credentiale favorabile si daca trimite produsul in afara Statelor Unite.

Pret: 126,00 $ / Taxe transport: 23.25 $+taxe vamale / Modalitati de plata: transfer electronic de numerar (Western Union, Money Gram), MasterCard, VISA, Discover / www.ebay.com

Motorola RAZR V3


Urmatoarea noastra incursiune in facilele cumparaturi online ne duce pe un site, tot autohton, de unde ne hotaram sa achizitionam un mobil, iar primul aparat care ne sare in ochi este un elegant Motorola RAZR V3 pe care apasam repede "Adauga in cos", completam formularul de inscriere pe site, selectam optiunea de plata din cele patru oferite si apasam tacticos pe butonul "Trimite comanda". Acum tot ce trebuie sa facem e sa asteptam cateva zile sa ajunga comanda.

Pret: 846,66 RON / Taxe transport: 20,82 RON / Modalitati de plata: cash la livrare, virament bancar, mandat postal, rate / www.neomax.ro

Sony DCR-HC26 MiniDV Handycam


Daca toate tranzactiile ne-au mers bine, am decis sa comandam si o camera video nou-nouta Sony DCR-HC26 MiniDV Handycam, dar ne-am lovit de faptul ca site-ul nu percepea comenzi din Romania, lucru care nu ne-a impiedicat si, dupa cateva sapaturi pe internet, am gasit un site care achizitioneaza produse din SUA si le trimite in intreaga lume. Chiar daca percep taxe, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa incercam si varianta aceasta.

Pret: 349.99 $ / Taxe transport: 118,63 $ / Modalitati de plata: virament bancar, Visa, MasterCard, Discover / www.onecall.com prin intermediul www.internationalcheckout.com
×
Subiecte în articol: online plata