x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Dezbatere - Reţinerea datelor

Dezbatere - Reţinerea datelor

de Mihai Manole    |    27 Apr 2007   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a organizat o dezbatere publică pe marginea proiectului de lege privind reţinerea datelor generate de comunicaţiile electronice.

Operatorii vor ca termenul de reţinere a datelor să fie de şase luni, perioadă minimă prevăzută in directiva europeană. In cazul in care se optează pentru perioada de 12 luni, aceştia consideră necesar ca autorităţile beneficiare ale acestui serviciu să suporte o parte din costurile implicate de activitatea de reţinere a datelor, acest model existand in alte state europene.

Discuţiile s-au purtat şi pe marginea formulărilor ambigue ale proiectului, care lasă loc multor interpretări. S-a convenit, de exemplu, că se va renunţa la prevederea potrivit căreia mandatul de solicitare a datelor poate fi prelungit. In curand vor incepe consultările pe marginea normelor metodologice, aşteptate de operatori pentru a putea evalua investiţiile de care au nevoie. Propunerile pentru imbunătăţirea proiectului se primesc pană la 10 mai.

×
Subiecte în articol: IT