x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eveniment - Industria telecom s-a adunat la Barcelona

Eveniment - Industria telecom s-a adunat la Barcelona

de Alexandru Radescu    |    12 Feb 2007   •   00:00
Eveniment -  Industria telecom s-a adunat la Barcelona

Corespondenta din Barcelona
Azi incepe la Barcelona cel mai mare eveniment din lumea telecomunicatiilor: 3GSM. Timp de patru zile, capitala Cataluniei poarta stindardele marilor jucatori din lumea telefoniei mobile.

Dincolo de telefonie

Corespondenta din Barcelona
Azi incepe la Barcelona cel mai mare eveniment din lumea telecomunicatiilor: 3GSM. Timp de patru zile, capitala Cataluniei poarta stindardele marilor jucatori din lumea telefoniei mobile.

Peste 1.300 de expozanti, 9.000 de delegati si cateva sute de ziaristi sunt prezenti zilele acestea la FIRA de la Barcelona. Tot ce are de spus lumea telecom pe urmatorul an se face auzit acum din salile de conferinte de la 3GSM. Operatori de telefonie mobila, producatori de terminale, dezvoltatori de software si de continut, furnizori de echipamente, colosi ai industriei telecom, dar si mici companii de profil si-au amplasat standuri in palatul expozitional de langa Plaza de España. Este o editie in care se va vorbi mult despre IP, WiFI, convergenta sau, cum ar spune oficialii Nokia, "unificarea" mobilitatii si internetului prin intermediul dispozitivelor multimedia conectate.

CE SE INTAMPLA? Asociatia GSM impreuna cu Robert Redford prezinta o noua fata a Festivalului Sundance, dedicat filmului independent; mari operatori de telefonie din Europa plus Cingular (SUA) se asaza la o masa comuna pentru a vedea in ce masura pot dezvolta un motor de cautare destinat telefoanelor mobile; Microsoft prezinta Windows Mobile 6, iar Ericsson face prima demonstratie din lume de televiziune pe telefonul mobil in direct, folosind serviciul Multimedia Broadcast Multicast Service.

In ceea ce priveste terminalele, producatorii GSM au adus aici modelele pe care le vor arunca pe piata in 2007. Daca de la Apple mai avem de asteptat cateva luni pana sa vedem pe piata iPhone, in schimb, alti producatori ne lasa deja sa ne "jucam" cu modele asemanatoare celui propus de Steve Jobs: LG Prada si Samsung F700. De asemenea, este aici si Neonode, cu un nou terminal. Suedezii de la Neonode sunt primii care au scos pe piata, in 2004, un telefon mobil ce poate fi accesat in intregime prin touchscreen.

×
Subiecte în articol: IT