x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook cenzurează postări despre încălcări ale drepturilor omului. Zuckerberg, chestionat de peste 70 de grupuri

Facebook cenzurează postări despre încălcări ale drepturilor omului. Zuckerberg, chestionat de peste 70 de grupuri

31 Oct 2016   •   21:20
Facebook cenzurează postări despre încălcări ale drepturilor omului. Zuckerberg, chestionat de peste 70 de grupuri

Peste 70 de grupuri pentru drepturile omului au solicitat luni gigantului Facebook, să îşi clarifice politicile de îndepărtare a conţinutului, în special la cererea guvernelor, precizând că reţeaua de socializare a cenzurat în mod repetat postări despre încălcări ale drepturilor omului, relatează Reuters. 

Într-o scrisoare trimisă CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, organizaţiile critică compania pentru cazurile din ultimele luni în care aceasta a şters postări legate de violenţe ale poliţiei şi de o imagine-simbol din Războiul din Vietnam şi a suspendat conturile a doi jurnalişti palestinieni. 

"Atunci când cei mai vulnerabili membri ai societăţii se îndreaptă către platforma dumneavoastră pentru a relata şi împărtăşi despre cazuri de injustiţie, Facebook este obligat moral să protejeze acel discurs", se arată în scrisoarea, printre ai cărei semnatari se numără American Civil Liberties Union, Sierra Club, Center for Media Justice şi SumOfUs. 

Facebook nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta situaţia. 

Scrisoarea vine pe fondul unei monitorizări internaţionale tot mai atente a politicilor de conţinut ale Facebook, după ce compania a îndepărtat şi apoi a permis repostarea unor conţinuturi, cum ar fi imaginea-simbol în care o fetiţă fără haine şi plină de arsuri fuge după un atac cu napalm, în timpul Războiului din Vietnam.AGERPRES

×