x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook impune noi reguli de utilizare a platformei

Facebook impune noi reguli de utilizare a platformei

18 Mar 2021   •   12:34
Facebook impune noi reguli de utilizare a platformei

Platforma de socializare Facebook va notifica utilizatorii atunci când vor intra într-un grup care încalcă Standardele Comunităţii pentru a fi suficient informați. Schimbările vor fi lansate la nivel global în următoarele luni, transmite compania.

Totodată, va limita notificările de invitaţie ale acestor grupuri, astfel încât va fi mai puţin probabil ca oamenii să se alăture. Pentru membrii existenţi, distribuirea conţinutului de pe respectivul grup va fi redusă, astfel încât să fie afişat mai jos în News Feed.

Aceștia vor primi sfaturi utile pentru respectarea recomandărilor şi explică modalităţile de limitare a drepturilor pentru cei care încalcă regulile ste-ului.
Grupurile şi membrii care încalcă regulile vor avea mai puţine drepturi şi o acoperire mai redusă, restricţiile devenind severe pe măsură ce acumulează mai multe încălcări, până la blocarea conturilor. În caz de vătămare gravă, grupurile şi persoanele vor fi şterse direct, fără a se mai lua în considerare paşii regulilor de bază.

În cazul membrilor, se va impune regula ca în cazul în care cineva care a încălcat în mod repetat regulile să nu mai poată să posteze sau să comenteze pentru o perioadă de timp în niciun grup.
"Nu va putea invita alte persoane în niciun alt grup şi nu va putea crea unele noi. Aceste măsuri sunt menite să ajute la încetinirea acoperirii celor care doresc să utilizeze platforma în scopuri dăunătoare şi au la bază restricţiile existente care au fost puse în aplicare în ultimul an. Sunt multe lucruri de făcut pentru a menţine grupurile Facebook în siguranţă, iar compania va continua să construiască şi să investească pentru a se asigura că oamenii se pot baza pe aceste locuri pentru conectarea cu ceilalţi, dar şi pentru sprijin", transmite Facebook.

Facebook a câştigat 10,081 miliarde de dolari în primul semestru al anului 2020.
Circa 3,14 miliarde de persoane utilizează lunar cel puţin unul dintre principalele produse ale companiei, care, în afară de Facebook, includ: Instagram, WhatsApp şi Messenger.

×
Subiecte în articol: facebook