x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook recompensează un marocan cu 7.500 de dolari pentru detectarea unei defecţiuni

Facebook recompensează un marocan cu 7.500 de dolari pentru detectarea unei defecţiuni

14 Oct 2015   •   11:43
Facebook recompensează un marocan cu 7.500 de dolari pentru detectarea unei defecţiuni

Un marocan care a descoperit o defecţiune în sistemul de securitate al reţelei de socializare Facebook a fost recompensat de companie cu un premiu de 7.500 de dolari, notează marţi site-ul le360, citat de EFE.

Tânărul Ayoub Fathi, în vârstă de 21 de ani, a explicat acestui site că a descoperit la Facebook o defecţiune legată de divulgarea datelor privind "informaţii private" şi cele declarate "eliminate", fără să specifice detaliile.

În orice caz, Facebook i-a trimis un mesaj pe contul său, pe care site-ul nu îl publică, în care compania lui Zuckerberg îl informează că a fost premiat cu 7.500 de dolari şi îi mulţumeşte pentru "contribuţiile sale constante la Facebook".

Fathi este un vechi cunoscut al acestei reţele de socializare: numai anul acesta el a detectat trei defecţiuni la Facebook pe care le-a comunicat imediat companiei.

Tânărul a colaborat ca analist pe probleme de securitate cu firme specializate precum Defencely, HackerOne şi BugCrowd şi a realizat "teste de securitate" pentru Google, Twitter şi Facebook.

El a primit oferte de muncă în străinătate dar preferă deocamdată să-şi termine studiile de informatică la Universitatea Ben Msick din Casablanca. AGERPRES



×
Subiecte în articol: vulnerabilitate facebook Ayoub Fathi